Dokonalí sousedé

Dokonalí sousedé https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/438950/bmid_dokonali-sousede-Gcb-438950.jpg 3 74 24

Když se Helen přestěhuje za svým manželem Garym do Německa, je plná nadějí na nový zajímavý život. Nemůže se už dočkat, až pozná další učitele z Mezinárodní školy, kteří tam přijeli s podobnými předsevzetími jako ona. Ani v nejmenším ji nenapadne, že by se její sen mohl přetvořit v noční můru. Když pro ně milí sousedé z protějšího domu uspořádají večírek na uvítanou, měla by se Helen cítit vítaná. Ale ona už od prvního okamžiku vnímá, že něco je tady jinak, než se na první pohled jeví. Pak se začne Gary chovat podivně a v sousedství se ztratí dítě. Sice se brzy zase najde, ale nikdo neví, proč se ztratilo a jestli nešlo o únos. A jako by už to samo o sobě nestačilo, vzápětí v ulici udeří opravdová tragédie, a v do té doby naoko soudržné komunitě se objeví první trhliny. Tehdy si Helen naplno uvědomí, že její dokonalí sousedé jsou schopni opravdu téměř všeho...... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Domino
Originální název:

The Perfect Neighbours , 2017


více info...

Přidat komentář

Kira747
24.04.2024 3 z 5

Prima pribeh, mne se knizka libila.

katerina2907
12.03.2023 2 z 5

Taková průměrná detektivka. Jako thriller bych to úplně neoznačila, protože jsem tedy při čtení necítila nějaké děsivé napětí a obavy o hlavní hrdiny.
Osobnost hlavní hrdinky je taková podivná - místy působí jako hlupačka, která se není schopná ani zakoktat, když ji kamarádka zesměšňuje, pak je zase odvážná... Nedokázala jsem se s ní ztotožnit.
Asi od 2/3 knihy bylo jasné, jak to dopadne i kdo to udělal.


MiskaMa
28.02.2023 3 z 5

Rodinné a sousedské problémy. Každý z nich má svá tajemství. Děj rychle odsýpal, bavilo mě střídání současnosti všech sousedů, s minulostí neznámé Fiony. Obálka je taky lákavá. Vraha jsem teda neodhadla. Pro srovnání, Sousedská ruleta od Mattiase Edvardssona, kde téma sousedských vztahů bylo obdobné, mě zaujala více. Od autorky si ale přečtu ráda i další knížku.

Pert
17.01.2023 3 z 5

(SPOILER) Začátek nebyl vyloženě nudný, ale takový ne úplně vhodný pro thriller. Nic moc se tam nedělo, snad jen Sascha.
Vražda byla zajímavý zvrat, ale bylo mi opravdu líto Napoleona. Dobré bylo i prolínání příběhu s Fioniným.
Ale přišlo mi, že to autorka nemá domyšlené. Vypadalo to, že v první půlce chtěla, aby byl Sascha zmetek a pak úplně otočila. Takže výsledek je takový divný. Třeba, jak se Gisela dopotácí opilá v noci domů, on se sprchuje. Tahle scéna nemá ve finále žádný význam. Autorka prostě násilím udělala se Saschy dobráka a moc se to podle mého názoru nepovedlo. A nepříjemný mi byl i ten tlak, aby byli Damian a Chris nejhorší a Gary nic. Kdyby tu dívku napadl manžel Heleny, myslím, že by to bylo zajímavější.
A proč se musel ztratit Murdo, taky nechápu.

Keporkakyně
22.10.2022 1 z 5

V průběhu čtení mě několikrát napadlo, že ta paní, která je uvedena na obalu knihy (nedovolím si ji označit za spisovatelku), svěřila psaní knihy nějaké pubertální slepici. Neumím si jinak vysvětlit ty divné postavy, hloupoučké dialogy či chyby v ději.

Pavlína2019
22.08.2022 5 z 5

Mě se kniha velice líbila!
Napínavé, ke konci se řešení stále měnilo, když už jsem myslela, že vím, jak to bylo, tak omyl...

Bavila mě už od začátku, bylo zajímavé sledovat jednotlivé postavy, na které jsem se, pravda, musela trochu soustředit, protože jich bylo víc, ale to je v pohodě.

Já knihu určitě doporučuji, je napsaná dobře, čtivě a má dobrý nápad.
Takovouto zápletku jsem určitě nečekala...

Januli
28.06.2022 3 z 5

Knihu hodnotím průměrně. Už jsem cetla o sousedech skrývající tajemství lepší knihy a závěr a rozuzlení mě taky kdoví jak nenadchly.

pavlina1555
20.04.2022

Kniha je ze začátku nudná, nemohla jsem se začíst. Druhá polovina už mě chytla. Hodnotím jako průměr.

Gracinka
11.10.2021 2 z 5

První část byla naprosto příšerná. Byla to nuda, ani jedna z postav mi nebyla sympatická. Později se děj trošku rozjel, ale celkově mě kniha nenadchla. Vraha jsem odhalila už ve druhé části.

L.Helena
26.05.2021 4 z 5

Tak to bylo opravdu psycho, a rozuzlení to jen potvrdilo. Téměř každá postava byla nějakým způsobem divná, či skrývala nějaké tajemství (nebo obojí). Čtení mě opravdu bavilo.

SilvieSisinka
08.05.2021 3 z 5

Průměr.Nemohla jsem se pořádně začíst.Konec trošku lepší,ale žádná paráda to nebyla.

micha-ella
22.04.2021 3 z 5

V poslední době mě skoro každá knížka na konci už nebaví. Pomalý nadějný rozjezd, dobrý prostředek a konec jako podivně vysvětlená slátanina.

alnahu
01.04.2021 2 z 5

Zlákala mě ke čtení obálka této knihy -ale byla taková nijaká. Děj se odehrává mezi podivínskými sousedy v jedné ulici, stále jsem čekala ,že se děj trochu rozjede ,ale bohužel se to nestalo. Takže za mne oddechovka, kterou rychle pustíte z hlavy.

Mesicnililie
01.02.2021 5 z 5

Zajímavé a napínavé čtení a ještě zajímavější konec.

poki1982
01.02.2021 4 z 5

Zvláštní kniha se zajímavým koncem, ale něco mi tam prostě nesedělo - možná až velká nevěrohodnost a zamotanost? Sama nevím, ale cítím, že jednu hvězdičku musím dát dolů :)

Renca.ch
24.01.2021 4 z 5

Kniha mě bavila, napínavá, dobře se četla, po delší době neotřelý námět. Souhlasím ale s předchozími komentáři,že kniha by mohla být lepší kdyby měla jiný konec...závěr mě nebavil, byl divný, nevěrohodný, zmatený, přitažený za vlasy, i když mě pachatel napadnul,tak to bylo nelogické,jako kdyby autorka nevěděla jak knihu rychle ukončit..Všechny osoby se chovaly zvláštně, tolik vyšinutých lidí v jedné knížce, ani hlavní hrdinka nebyla moc sympatická, některé věci ani nebyly pořádně vysvětleny..i tak kniha stála zato si přečíst.

Marta_P
08.01.2021 4 z 5

Zajímavý a originální příběh, ačkoliv rozuzlení - no, řekněme že bylo tzv. své :) Čekala jsem úplně něco jiného, ale proč ne. Já jsem byla s knihou spokojená i když malé výhrady by se našly.

Miluna40
26.12.2020 2 z 5

Oddychove cteni,nenarocne

genduna
21.12.2020 3 z 5

Na můj vkus divné vyústění děje. Dost nevěrohodné. Za mě slabší průměr.

Šebestová3
16.12.2020 2 z 5

Na začátku knihy mi připadly všechny postavy a jejich osudy taaak strašně divné...a po přečtení, mi přišli divní pořád...a i když ta zápletka by byla nebyla zlá, v takovéto koncentraci magorů, psychopatů a úchylů na metr čtvereční to bylo dost přitažený za vlasy. Nejlíp to vystihuje věta hlavní hrdinky: " Copak v téhle čtvrti nežije aspoň jeden člověk, který by nebyl zločinec?" :-D

Štítky knihy

sousedské vztahy sousedé thrillery pro ženy

Autorovy knížky

2020  63%Dokonalí sousedé