Dočti to! 12 příběhů, které musíš znát

Dočti to! 12 příběhů, které musíš znát https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/511004/bmid_docti-to-12-pribehu-ktere-musis-zna-mfZ-511004.jpg 5 11 6

Lákají tě knížky, ale nevíš, jakou si přečíst? Nebo máš pocit, že tě čtení nebaví? Máme pro tebe 12 nezapomenutelných příběhů české i světové literatury, které by tě rozhodně neměly minout. Originální hravé zpracování tě seznámí s hrdiny a základním dějem, ke každému příběhu máš prostor pro své postřehy i zápisky, a pokud budeš chtít, můžeš si také trochu zaluštit. Knížka je určena všem dětem, které mají rády čtení, i těm, které jeho kouzlo teprve objevují! Robinson Crusoe Paní Láryfáry Pravý výlet pana Broučka do Měsíce Staré řecké báje a pověsti Karlík a továrna na čokoládu Lovci mamutů Alenka v Říši divů Cesta kolem světa za osmdesát dní Záhada hlavolamu Mikulášovy patálie Pipi dlouhá punčocha Pučálkovic Amina... celý text

Přidat komentář

knizni.taurus
24.04.2023 5 z 5

Za knížku bych ráda v rámci spoliráce poděkovala nakladatelství rosier a czech_news_center :)

Knížka Dočti to! je opravdu zajímavý počin, který ráda doporučím dál všem rodičům se zvídavými dětmi. Díky většímu formátu, ilustracím a různým hádankám a vyplňovačkám, které doplňuji každý příběh, je tohle něco co stojí za to mít doma.

V knize najdete 12 příběhů, které určitě aspoň z většiny budete znát. Nejsou to kompletní příběhy, ale pouze jejich zkrácená verze (jedná se spíš o takovou lákačku na to, si přečíst celou knihu). Každému příběhu je věnováno 6 stran. Čtyři strany představují samotné vyprávění a jedna dvoustrana je věnována takovému malému čtenářskému deníku s různými úkoly. Díky této interaktivní stránce to bude děti určitě bavit a více si toho zapamatují.

Knížka určitě dobře poslouží rodičům s většími (možná i menšími) dětmi. Příběhy jsou napsány jednoduše a zároveň poutavě. Ilustrace jsou barevné, roztomilé a je jich tam opravdu spousta.

Tato kniha určitě ozdobí spoustu dětských knihoven a přivede mnoho dětí ke čtení. Příběhy jsou rozmanité a ten svůj si najde za mě opravdu každý, ať už holka nebo kluk, malý či velký knihomol.

Lejčís
23.04.2023 5 z 5

Kniha Dočti to! přibližuje 12 klasických děl české i světové literatury vhodných pro menší čtenáře. Tato díla jsou krásnou bohatě ilustrovanou formou přiblížena vždy na 4 stránkách a snaží se děti nalákat k přečtení si celého příběhu, proto se zdárně vyhýbají všem spoilerům. Následuje vždy interaktivní dvojlist plný hlavolamů, doplňovaček či křížovek, které nenásilnou hravou formou prověřují znalost příběhu. Velkou výhodou však je, že pokud čtenáře nějaký příběh nezaujme, toto krátké shrnutí mu o něm dá alespoň poměrně obsáhlé povědomí, čímž si přesto, že příběh nečetl celý, rozšiřuje literární znalosti. Většina z 12 příběhů má také filmovou adaptaci, takže se se zbytkem příběhu mohou případně seznámit alespoň prostřednictvím starších filmů, protože např. k takovým starším snímkům jako Pipi Dlouhá punčocha nebo Robinson už to dnešní děti samo od sebe asi nepotáhne.
Jak motivovat děti ke čtení, to je dnes docela rozšířené, diskutované a poněkud problematické téma. A jak motivovat ke čtení starších klasických děl, to už bývá jen těžko představitelné. Tahle knížka je však důkazem, že nějaká cesta se vždycky najde, a v tomto případě by to mohla být dokonce cesta správná. Až mě trošku mrzí, že podobná kniha neexistuje i pro dospělé :)


Wajny
18.04.2023 5 z 5

Jak kniha říká, tak na světě je neskutečně velké množství knih, které člověk nedokáže přečíst ani za celý svůj život. Dočti to! je právě pro všechny nerozhodné děti (i dospělé), kteří si nejsou jisti tím, zda je příběh zaujme a je to pro ně to pravé. V této knize narazíte na 12 příběhů české i světové literatury, které jsou sepsány ve zkrácené verzi (vždy na 4 stránky).

Každý z příběhů (já si znovu zamilovala Paní Láryfáry a Pučálkovic Aminu) má jednoduchý text, který popíše obsah knížky, přiblíží hlavní postavy a nastíní styl psaní dané knihy. Nemusíte se bát, že by zde byl vyspoilerovaný celý děj. Na konci každého příběhu jsou 2 stránky hlavolamů, křížovek a hádanek. Líbí se mi, že zde nechybí právě tato interaktivní část, která "donutí" děti příběh opravdu dočíst a i se nad ním zamyslet. V knize nechybí krásné barevné ilustrace.

Nemusíte se bát, že by šlo pouze o strukturovaný obsah knihy, ale opravdu z toho vznikl příběh, který lze číst i samostatně bez dalšího čtení celé knihy. Já to teď využila u dětí, kteří jsou ještě malé, takže 4 stránková pohádka je pro ně ideální. Ale už se nemůžu dočkat až budeme spolu vybírat příběh a následně si celou knížku přečteme.
Knihu bych doporučila určitě všem dětem, hlavně žákům prvního stupně, ve kterých by mohla probudit lásku ke čtení. Ale i dospělým, kteří se chtějí vrátit do dětství a zavzpomínat. Musím se přiznat, že dětem tuhle knihu trochu závidím, přála bych si mít i něco takového zpracované i pro dospělé (např. klasiku, která bývá vždy trochu ošemetná).

Děkuji za poskytnutí knihy nakladatelstvi Rosier a Czech news center #spoluprace
Instagram - Nikmakbooks

Jane2016
25.03.2023 5 z 5

Myslím, že na Světě bychom nenašli dítě, které by nemělo rádo pohádky. A víte, co je lepší než krásná knížka plná pohádek? Krásná kniha, byla překvapená velikostí knihy, takto velkou knihu jsem opravdu ještě neměla čest číst! Dále ilustrace, kterých je kniha skutečně plná. Barevnost, pestrost a zábava, přesně na to se mohou potencionální čtenáři těšit.

Sama jsem se vrátila zpátky do dětství a užívala si všechny příběhy. Především Pučálkovic Aminu nebo Cestu kolem světa za osmdesát dní!

V rámci knihy se můžete těšit nejen na pohádky, ale i na spoustu zábavných šifer, tajenek, křížovek, bludišť, spojovaček, hádanek či například slepých map! O zábavu budou mít Vaši nejmenší rozhodně postaráno!

nela3812
23.03.2023 5 z 5

S touto knížkou jsem zavzpomínala na dětství a své oblíbené příběhy, které jsem sice nečetla, ale v animované podobě jsem je hltala. Po přečtení mám chuť se k některým příběhům vrátit, jak na obrazovce, tak zkusit právě i tu papírovou podobu! Lákají mě především: Cesta kolem světa za 80 dní, Záhada hlavolamu, Pučálkovic Amina.

Každému z 12 příběhů je věnováno 6 stran knihy. 4 stránky zabírá stručný text ohledně obsahu knížky, přiblížení hlavních hrdinů, atd. A další 2 stránky obsahují různé hlavolamy, křížovky, hádanky a doplňovačky propojené s konkrétním příběhem. Několik jsem si jich sama vyzkoušela a ikdyž to nerada přiznávám, párkrát jsem si tu hlavičku trochu namohla. Už to holt není co to bývalo. Každopádně to čtenáře hravým způsobem vyzkouší z pozornosti věnované příběhu.

Knížku bych doporučila rodičům, kteří už nevědí co dětem číst. Zpracování dává dětem možnost poznat příběh a říct, že by je zajímalo víc dobrodružství z života hlavnich hrdinů! Také bych knihu doporučila žákům prvního stupně. A v neposlední řadě dospělákům, kteří chtějí zavzpomínat na dětství, anebo i pro sebe najít tip na nějakou klasickou literaturu!

Jen pozor - dospěláci možná během čtení vycítí, že bylo z děje prozrazeno až mnoho a příběhy trochu přišli o kouzlo a překvapení. Ale děti takovým detailům pravděpodobně pozornost věnovat nebudou.

Hodnocení: 5/5, kniha krásně předává inspiraci na přečtení vybraných příběhu. Jednoduché, barevné a hravé. Mě mladší já by to rozhodně oslovilo!

eva3992
19.03.2023 5 z 5

Kniha pro malé i větší děti, které se nemohou rozhodnout, zda je některý ze známých příběhů skutečně pro ně. V této knize se s každým z dvanácti příběhů mohou seznámit a teprve poté se rozhodnout, který je pro ně ten pravý.

Nádherně zpracovaná kniha, která Vás rozhodně zaujme na první pohled, ale potom i na ten druhý. Přehledné, zajímavé, lákavé. Nádherné ilustrace příběhy krásně doplňují, celkově graficky zpracované je to skvěle. Nechybí tu ani malý čtenářský deník na konci každého příběhu, který si děti mohou vyplnit a také různé úkoly, doplňovačky a křížovky.

Rozmanitý výběr slavných příběhů, kde si vybere opravdu každý. Holka nebo kluk, malý nebo velký, dítě nebo dospělák. Ač u každého příběhu zhruba vím, o co v něm jde, stejně jsem se u některých dozvěděla pro mě nové věci.

Kniha se ke mně dostala ve chvíli, kdy byla dcera nemocná, po večerech jsem jí z knihy předčítala a společně jsme nad příběhy diskutovaly. Okamžitě jsme si zamilovaly paní Láry Fáry a musíme si rozhodně přečíst celou knihu.

Kniha, která byla krásná obsahem, ale zároveň bude ozdobou naší knihovničky.