Dobrý svět

Dobrý svět https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/131187/dobry-svet-131187.jpg 4 10 4

Dvacet devět miniaturních příběhů vyprávěných střídavě desetiletou Markétkou, osmiletým Markem neboli Márou a tříletou Eminkou – také 2 psem – provede malé čtenáře napříč rokem od podzimu do léta a událostmi v rodině, jak se přihodí a plynou (Cesta do školy, Zima, Smutek, Láska, Dárek, Štestí, Čím budu, Až mi bude sedmdesát...). Hřejivé příběhy s vtipnými dětskými postřehy navozují pocit bezpečí, jistoty a pohody, přesně to, co mnohým dnešním dětem chybí. Dětští protagonisté, jejich problémy i radosti všedního dne jsou přímo pobídkou ke srovnávání nebo ztotožnění dětského čtenáře s hrdiny knížky. Kouzlo autorčina vyprávění však chytí i dospělého čtenáře – doporučujeme zvláště rodičům s malými dětmi!... celý text

Přidat komentář

Šura
27.11.2019 4 z 5

Hezké, poetické, čtivé. O nic moc v knize nejde, jen prosté povídání o všedních radostech a strastech. Přečetla jsem si ji nejprve sama, než jsem začla předčítat dětem a dobře jsem udělala. Nerada bych, aby přišly o kouzlo s Ježíškem, dokud jsou ještě malé. Až budou větší, knihu jim ráda doporučím k přečtení.

Andrea x
18.09.2017 3 z 5

Knížka se dětem líbila, především střídání vypravěče kapitol, každý se mohl těšit na "svého". Chtěla bych upozornit rodiče, jejichž děti věří na Ježíška, aby si zimní kapitolu přečetli nejprve sami a pak upravili dle svých potřeb.


magnolia
12.01.2016 3 z 5

Kniha je určená pro mladší školáky. Obrázky jsou umělecké, ale děti nenalákají, spíš odrazují.

FMMMM
02.10.2015 2 z 5

Zde v databázi knih v popisu zní: "doporučujeme zvláště rodičům s malými dětmi!". Kniha určitě není pro malé děti, v knize je uvedeno od 6 let. Příběhy nejsou nikterak záživné, navíc takovýchto knih je na knižní scéně spousty a v daleko lepší obsahové kvalitě.Některé věty mi připadají, jako by byly opsány ze slabikáře. Kniha děti neoslovila a určitě neskončí v jejich knihově.