Dobrodružství včelky Máji

Dobrodružství včelky Máji https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/101669/dobrodruzstvi-vcelky-maji-101669.jpg 4 25 7

Stejně jako miliony lidí na celém světě znáte možná i vy včelku Máju z televizní obrazovky. Neposedná, zvědavá, někdy i trochu neposlušná, ale dobrosrdečná a věrná včelka se stala brzy miláčkem diváků i čtenářů. A nejen těch malých. O tom, jak opustila rodné včelí město, sotva se rozhlédla po světě, o jejích nebezpečných dobrodružstvích, ale také o kamarádech, které na svých toulkách malá včelka potkala, vypráví tato knížka. Je to nejen vtipné, zábavné a napínavé vyprávění, ale i moudré nahlédnutí do života přírody, jejíž součástí jsou i lidé, pro Máju prý - ti nejdokonalejší tvorové na této zemi.... celý text

Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Biene Maja und ihre Abenteur


více info...

Přidat komentář

Macope
16.03.2024 5 z 5

Milé a poučné příběhy známé včelky, dětem se líbil závěr knížky a bály se u kapitol s pavoučicí Teklou nebo sršni. Animovaný seriál tolik neznám, takže nemůžu úplně srovnávat. Ale překvapilo mě, že v knížce chybí Vilík.

LunaL.
18.07.2023 4 z 5

Syn nezna serial Vcelky Maji, tak byl z knizky nadseny. Mne se nelibilo, ze Maja hned prvni den po narozeni utekla z domova, protoze se ji nelibila predstava, ze bude muset poslouchat a pomahat. A tak dlouho se ji ve svete libilo! Nastesti to konec trochu zachranil..
Jinak kratke, ctive kapitoly, hezke obrazky. Syn by hodnotil plnym poctem, mne tam chybel Hop a ostatni kamaradi. Byvala to moje oblibena pohadka, mozna proto jsem knizku moc srovnavala se serialem..


mia.com
30.01.2023 5 z 5

Jedna z mých oblíbených dětských knížek.

Grety
01.11.2022 4 z 5

Kdysi mně četla máma, teď já četla synovi, někdy mi to přišlo krkolomné..Ale synek spokojený a budeme číst znovu .

Janizoun
21.08.2022 3 z 5

Tak od této knihy, jsem očekávala víc. Styl psaní mi nevyhovoval, nebo spíš nevyhovuje dětem. Některé příběhy divně zformulované, nevím... Málokdy to mohu říct, ale tentokrát seriál překonal knihu. Škoda.

Kamiliana
07.09.2014 2 z 5

Celkem zklamání. Chápu, že je to určeno pro samostané malé čtenáře, čemuž odpovídá i velikost písma, ale vadí mi, že příběhy jsou psané tak, aby pasovaly na stránku, tudíž je mnoho motivů a detailů vynecháno a mnohdy tak povídky postrádají smysl. Navíc obrázky neodpovídají tomu, co je popisováno.Strukturu jazyka jsem při čtení synovi zjednodušovala a nahrazovala, aby tomu vůbec porozuměl, i tak jsme se někdy museli pídit po významu a smyslu :o)

MartinaF
01.06.2013 3 z 5

Pamatuji si naprosto úžasný seriál, takže tahle knížka byla docela zklamáním - nejsou tady Májiny přátelé jako je Vilík, Hop, Alexandr a další. Sice se Mája seznamuje s různými zvířátky, ale není to ono. A navíc je to určené pro starší čtenáře, protože květnatý popis a dlouhá souvětí nejsou vhodná pro malé děti.