Dobrodružství v muminím údolí

Dobrodružství v muminím údolí https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/463867/bmid_dobrodruzstvi-v-muminim-udoli-hnV-463867.jpg 4 25 12

Legendární svět muminů podnítí každou fantazii V nádherném muminím údolí se odehrávají ta nejúžasnější dobrodružství. Muminek se svou rodinou a kamarády Šňupálkem, malou Miou, slečnou Ferkou a Čenichem se v nich setkávají s hatifnaty, chytí dráčka, nečekaně se stěhují do nového domu, seznámí se s divadlem a potkají tajemnou Moranu.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Adventures in Moominvalley , 2019


více info...

Přidat komentář

Varjohukka
14.09.2023 4 z 5

Mumínci jsou prostě srdcovka.

uzivatel06145
17.02.2023 5 z 5

Jen bych ráda upozornila lucisa.n,, že jména postav v tomto velmi hezky zpracovaném výcucu z originálních knih Tove Jansson jsou původní český překlad pana Štukavce, jak si lze dohledat. V seriálu to bohužel nedodrželi. Takže malá Mia, bambul, Čenich a Morana jsou naprosto v pořádku. Pro menší děti dobrá knížka. Doporučuji.


lucisa.n
09.04.2022 4 z 5

Jsem velký fanoušek Mumínků, takže tahle nově vydaná kniha mě nesměla minout :) V knize najdete několik kratších povídek z muminího údolí, doplněné digitálními ilustracemi. Musím říct, ze digitální vyobrazení Mumínků se mi líbí o trochu méně, než klasické ilustrované, ale pro děti je tato kniha jako dělaná. Ideálně na přečtení pohádky před spaním. Jen mě trochu mrzelo, že nedodrželi původní český překlad, co se týče jmen. Jsem zvyklá na Majku, Ňufa, pana Bambulu, Groku atd.

bupilla
08.11.2021 5 z 5

Do tejto knižky som išla trošku s obavami zo sklamania, keďže milujem originálne príbehy o Moominovcoch od Tove Jansson a samozrejme aj jej originálne ilustrácie... ale obavy boli zbytočné, knižka je veľmi vydarená a moderné stvárnenie Údolia Moominovcov je naozaj krásne :)
Jednotlivé príbehy - kapitoly v knihe sú inšpirované jednotlivými originálnymi knihami od Tove. Príbehy sú tu skrátené a jemne, trošku pozmenené alebo doplnené.
Ilustrácie sú moderné, pôsobia veľmi realisticky, trojrozmerne a aj keď tie originálne ilustrácie od Tove budem mať stále najradšej, teším sa aj z týchto nových a som rada, že mám túto krásnu knihu v mojej knižnici. Pekne mi dopĺňa moju Moominovskú zbierku :)
Môžem len odporúčať a už teraz sa teším, ako sa k nej budem vracať :)

annes
18.05.2021 5 z 5

Zavzpomínala jseme na dětská léta a oblíbené příběhy s mumínky. Tyto byly trochu jiné - pro mě i nový typ ilustrace, ale vůbec mi to nevadilo. Asi i pořídím do domácí knihovny :-)

raduz_
13.05.2021 5 z 5

Kniha zaznamenává ve stručné formě všechny příběhy celé první serie Moominvalley.

blackoutzuzi
07.05.2021 5 z 5

Rozkošná dětská kniha plná příběhů, které jsou svou délkou a tím, že na sebe nenavazují, ideální pro malé čtenáře. Navíc má krásné ilustrace :)

Sabča92
30.03.2021 4 z 5

Dobrodružství v muminím údolí nenavazuje na klasickou sérii, ale je to kniha plná nových krátkých minipříběhů hrdinů. Celkem vás čeká devět samostatných příběhů, které si můžete číst v jakémkoliv pořadí. Kniha je celobarevná a obsahuje plno kreseb, které jsou ale z moderní animace. Děti budou rozhodně nadšené. Příběhy jsou krátké a nijak nejsou zbytečně natahované. Ideální pro čtení na dobrou noc pro malé děti, nebo pro ty zvídavé, které ale u knih ještě dlouho nevydrží. Z jednotlivých příběhů si děti rozhodně odnesou krásný zážitek z ilustrací ale zároveň jsou jednotlivé příběhy plné poučení. Nejedná se o originál, ale velmi slušnou napodobeninu, která rozhodně neurazí a přináší krásný návrat mezi oblíbené hrdiny.

Prokrastinuji
26.03.2021 5 z 5

Krásný nostalgický návrat do dětství v podobě sbírky několika příběhů s krásnými (na mě možná trochu moc digitálními) ilustracemi. Knihy s Mumínky byly jedny z prvních, které jdem si jako malá půjčovala z knihovny a pamatuju si i kreslenou seriálovou pohádku. Všechno to bylo, ale už za ty léta dost v mlze, a tak jsem ráda, že jsem si to díky téhle povedené publikaci mohla připomenout. Kniha je určitě vhodná pro málem čtenáře, ale potěší i nás dospělé, kteří si pamatujeme :)

kolacky
11.03.2021 5 z 5

Pěkně v duchu Tove... A vydařené ilustrace, moc se mi líbí.

Veru_Eli
03.03.2021 5 z 5

Tahle kniha se stala u nás moc oblíbenou. Pohádkové ilustrace a poutavé příběhy, čtu večer pred spaním dcerce pořád dokola.

KatChiss
25.02.2021 4 z 5

Krásně ilustrovaná pohádka, která mě vrátila do dětských let, kdy jsem na Muminky koukala. Na můj vkus je místy až moc barev, ale pro děti je to skvělé a věřím, že se jim to bude moc líbit. Co se týče příběhu, čekala jsem něco trochu víc, nějaký ucelenější příběh, ale je tu několik kratších samostatných příběhů, což je pro menší čtenáře také lepší, jelikož se přečte jeden (např. před spaním) a může se přestat, aniž by se narušila nit.

Za mě tedy doporučení :)

Štítky knihy

mumini

Autorovy další knížky

Amanda Li
anglická
2021  83%Dobrodružství v muminím údolí
2019  67%Příběhy pozoruhodných dětí
2023  84%Další dobrodružství v muminím údolí
2024  80%Návrat do muminího údolí