Dobrodružství Něvzorovova aneb mluvící lebka Ibikus

Dobrodružství Něvzorovova aneb mluvící lebka Ibikus https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/174107/mid_dobrodruzstvi-nevzorovova-aneb-mluv-zzM-174107.jpg 3 7 2

Na postavě malého zbabělého úředníčka Něvzorova, který využívá chaosu revolučních dnů a občanské války k svému obohacení, dopouští se podvodů, krádeží a vraždy, vydává se za šlechtice a emigruje z Ruska, zesměšňuje autor lidské prospěchářství a maloměšťáctví. Satirická novela má mnoho dobrodružných, napínavých prvků.... celý text

Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: , Svět sovětů
Originální název:

Pochoždenija Nevzorova ili Ibikus


více info...

Přidat komentář

Disease
25.10.2021 3 z 5

Knihu jsem přečetl díky dříve čtenému komixu od Rabaté. Je to vcelku fajn, místy celkem šílené, ale na takového Bulgakova to nemá ani náhodou.

Franc
25.07.2017 1 z 5

Nevím, nevím, ale toto rozhodně nebyl můj šálek kávy. Nemohu si pomoc, ale moc satiry jsem nezaznamenal. Možná tak pokus o satiru, který vyzněl tak nějak do ztracena. Dobrodružných a napínavých prvků měla kniha bezesporu dostatek, až nadbytek chtělo by se říci. Takže výsledku jsem měl pocit, že vše je tak nějak uspěchané, hektické, autor jako by měl potřebu nechat si svého hrdinu užít si toho co nejvíce. Ale vše bylo takové zmatené, roztěkané, jednou prožíval příběh Doriana Graye, podruhé příběh Jamese Bonda.

Tato kniha byl výstřel naslepo, kdy náboj se ukázal být slepý. Kniha se mi četla špatně, nebyl jsem sto se dostat do děje, hrdina mě neoslovil, příběh mě neoslovil. Rozhodně se nejedná o počin, ke kterému bych měl v budoucnu potřebu či motivaci vracet.