Dobrodružství malého ledního medvídka

Dobrodružství malého ledního medvídka https://www.databazeknih.cz/img/books/96_/96402/dobrodruzstvi-maleho-ledniho-medvidka-96402.jpg 4 22 4

Knížka je určená začínajícím čtenářům. Text je přizpůsoben věku dítěte velikostí textu, jednoduchým dějem a srozumitelným jazykem. Pomáhá rozšiřovat slovní zásobu a vyjadřovací schopnosti dítěte. Klíčová slova textu jsou nahrazena obrázky. Ve třech krátkých příbězích se děti seznámí s malým ledním medvědem Olem, jeho mámou medvědicí a kamarády, ledním medvědem Svenem a sobem Rolem. (www.thovtknihy.net)... celý text

Pro děti a mládež
Vydáno: , Thovt
Originální název:

Geschichten vom kleinen Eisbären


více info...

Přidat komentář

mataaskorice
11.02.2023 3 z 5

Nás knížka nijak zvlášť neoslovila. Legendu čtecích obrázků by bylo lepší umístit na začátek, také jsme s dcerou občas váhaly nad přesným zněním obrázku a po přečtení přišel AHAmoment v podobě legendy. Příběhy nejsou špatné, adekvátní chápání malého dítěte, obrázky také zaujmou, ale celkově mi knížka připadá jako taková rychlokvaška bez nějakého od kvant jiných odlišujícího nápadu.

StihOMam
31.05.2022 4 z 5

Velmi povedené první čtení. Motivovalo číst knihu znovu a znovu, dokud nemusela zpátky na své místo do městské knihovny.


bea.mari
12.12.2020 5 z 5

Bylo legrační, že medvídek si myslel, že polární liška bude hnědá...on myslel, že je jenom zasněžená.

Samira
22.11.2016 5 z 5

Výjimečně povedené první čtení, na rozdíl od jiných příběhy dávají smysl a jsou velmi hezké.
Doplněné krásnými ilustracemi, chtěla jsem kritizovat pouze fakt, že ne každý obrázek, protože kniha je zároveň obrázkovým čtením, dcera dokázala správně určit, ale byla jsem nucena zavřít pusu, protože na konci jsou jednotlivé obrázky vysvětleny a zároveň, tak ještě zábavně procvičíte čtení jednotlivých slov.
Výborné, stojí za to!