Dobrodružství kapitána Žvanilkina

Dobrodružství kapitána Žvanilkina https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/343709/dobrodruzstvi-kapitana-zvanilkina-jmJ-343709.jpg 4 25 5

Seriál neuvěřitelných a humoristických příběhů, které autor slyšel vyprávět na svých cestách po světových mořích. Jednotlivé motivy jsou sepjaty postavou kapitána Žvanilkina, vyprávějícího o své plavbě kolem světa, kterou si vymyslil, vysnil a vyčetl v námořnických knížkách.

Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , SNDK - Státní nakladatelství dětské knihy
Originální název:

Priključenija kapitana Vrungelja , 1958


více info...

Přidat komentář

Meda77
20.01.2022 4 z 5

Velmi povedená humoreska sice pro mladší čtenářství, ale pro vzpomínku neurazí ani v dospělosti. Na ruský homor je Někrasov úplně v pohodě.

Adapa
13.06.2021 4 z 5

Něco podobného jsem zatím nečetl, humoristické romány mne doposud míjely. Tak nějak nevím, pro koho tento román je určen. Je psán humorně, vtipně, jednoduchou formou jazyka – četl jsem verzi v tzv. KODovce, ale pro dnešní děti mi přijde knížka nepoužitelná, nečitelná.
Je to krátká novela, čte se dobře a rychle. Žvanilkin je dokonalým ruským baronem Prášilem, jen vypadá tak trochu uvěřitelněji a moderněji. Procestovává na plavbě kolem světa některé země, vtipně je popisuje a u toho zažívá on a jeho dva členové posádky neuvěřitelná dobrodružství.


Neloušek
18.05.2017

Knížka me bavila, jsou tam vtipné scénky. Moc pěkná knížka. :)

Duke74
09.02.2017 5 z 5

Veľmi čitateľné v každom veku. Až Vám bude ľúto, že ten príbeh končí...
Oplatí sa prečítať a aj zakúpiť.

gersie
22.05.2014 5 z 5

Velice hezky a trefně popsána cesta kolem světa. Autor čtenářům humornou formou přibližuje některé charakteristické vlastnosti
cizích krajin , zemí a zvláštních jevů se kterými je možno se při cestování setkat. Je to příjemné čtení nejen pro děti.