Dobrodružné táboření

Dobrodružné táboření https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/322451/mid_dobrodruzne-taboreni-t1C-322451.png 4 9 4

Pták Pohromák si postavi v lese tábor. Pronásledovala ho jedna nepříjemnost za druhou, ale byl rozhodnutý, sžte přespí venku. Ve stejnou byl pošťák Rosťa trochu nešťastný z toho, že doručuje v městečku poštu. On by si totiž přál být skutečný hrdina a ne jen poštovní autíčko. Téhle noci vypukl v táboře ptáka Pohromáka požár. Pošťák Rosťa, který jel právě okolo s důležitým balíčkem do vedlejší vesnice, uslyšel, jak pták Pohromák volá o pomoc. Nesmí ztrácet čas! Dostanou se hrdinové Statečných autíček na místo včas?... celý text

Přidat komentář

musivila
26.04.2021 5 z 5

Moc hezká kniha pro milovníky Statečných autíček a ptáka Pohromáka. Autenticky převyprávěný příběh dle seriálové předlohy. Pěkné celostránkové ilustrace s pár řádkami textu na každé straně, zvládne i malý čtenář :-)

ElikaS
03.01.2021 4 z 5

Haničku a Pavlíka děti znají ze seriálu Statečná autíčka. Jedná se o milé příběhy, které mají i poučné prvky. Knížka má moc pěkné ilustrace a mile mě překvapilo, jak pěkně je příběh napsán. Většinou mám zkušenosti takové, že knihy podle televizních příběhů jsou napsané mizerně. Děj je zkrácený až skoro nedává smysl. To se zde vůbec nekonalo, naopak je vše hezky srozumitelně popsáno a vše pěkně navazuje. Syn si celý příběh zamiloval. Navíc ho baví úvodní a závěrečná dvojstránka, kde je mapka města a na ní hledá nejen ptáka Pohromáka, ale i ostatní hrdiny.


Kattie
24.05.2020 5 z 5

(SPOILER) V knihovně jsme nejprve narazili na leporela, která chtěl syn číst stále dokola. Tak jsem je nakonec koupila, protože skoro obrečel, že jsem je chtěla vrátit. Tak jsme narazili i na tuto sérii příběhů. Syn se do ní zamiloval. Čteme pořád dokola. Na začátku a na konci knihy je z ptačí perspektivy město, ve kterém se prochází maličký pták Pohromák a je potřeba ho najít. V knize jsou velké pěkné ilustrace doplněné o odstavce textu, které jsou pochopitelné pro menší děti.

Pošťák Rosťa by se také rád stal statečným autíčkem. Celý den je myšlenkami jinde a neuvědomuje si, že ho celé město jako statečné autíčko vnímá, protože bez něj by neměli své důležité zásilky, bez kterých často nemohou pracovat. Až když pošťák zachrání ptáka Pohromáka, tak mu to řeknou a on z toho má velkou radost.

haki34
28.11.2016 4 z 5

poučné pohádky o autíčkách z městečka - vetšina hlavních hrdinů tvoří různé složky záchranného systému (policejní auto, hasičské..) a taky poštovní vůz, motorka, vysokozdvižný vozík...v městečku dále žijí různá zvířátka, z nichž nejdůležitejší je Pták Pohromák - jak již jméno napvídá - tvůrce většiny katastrof, aby ho pak autíčka mohla tahat z bryndy :)
dětem se pohádky i knížky líbí, a snad si přitom i něco zapamatují...
a bonus - první a poslední dvoustrana skrývá mapu městečka, kde je potřeba najít právě ptáka Pohromáka - pokaždé je ukryt jinde....

Autorovy další knížky

Elin Ferner
švédská, 1975
2014  75%Horkovzdušný balón
2014  77%Hanička má volno
2014  87%Do města přijel praštěný Štěpán
2014  84%Dobrodružné táboření
2014  80%Hasička Hanička