Do školky za kamarády

Do školky za kamarády https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/184719/bmid_do-skolky-za-kamarady-184719.jpg 4 19 6

Šimon je malé modré autíčko, které se chystá poprvé do Dopravní školičky. Uvědomuje si, že se bojí, ale nechce se nikomu svěřit, protože si myslí, že by se mu kamarádi nebo rodiče smáli. Nakonec přece jen všechno tatínkovi poví. Jak příběh pokračuje a jestli tatínek Šimonovi pomůže, to se dozvíte v prvním příběhu této krásně ilustrované knihy. Ve druhém příběhu se setkáme se žlutou mašinkou Zuzankou. Je to hodná holčička, která si ale těžko hledá kamarády. Některé děti z Dopravní školičky se jí proto smějí a občas se k ní nechovají pěkně. Šimonovi je Zuzanky líto, ale má strach, že když si s ní začne hrát, ostatní se mu budou smát. Najde Šimon nakonec odvahu a se Zuzankou se skamarádí? Kniha je určena pro předškolní děti - zážitky hraček je budou bavit a zároveň se mohou s autíčkem Šimonem připravit na svůj vlastní první den v mateřské škole a na to, co je ve školce čeká.... celý text

Přidat komentář

tynka.vratnik
16.12.2022 5 z 5

Dva příběhy pro děti a opravdu povedené. Knížka, která zaujala obě moje děti (3 a 5 let). Navíc s velice krásnými ilustracemi. Doporučuji všema deseti.

Kattie
05.07.2021 4 z 5

Protože byla kniha mezi knížkami o mašince Tomášovi, které mají většinou slabý příběh a nemám je moc ráda, ale syn si je kvůli obrázkům vybírá, čekala jsem něco podobného. Ale předčilo to mé očekávání. Dva příběhy o dětském strachu z nového a o posmívání někomu, kdo se liší. Synovi se knížka moc líbí. Textu tak akorát před spaním pro mladší školkáčky.


ElikaS
15.05.2021 5 z 5

Dopravní školička syna rozhodně zaujala. Téma už pro nás sice není úplně aktuální, ale i tak se synovi příběh líbil. Pro děti, které se teprve chystají do školky, je to rozhodně skvělé čtení.

ZUZA20118
24.08.2019 4 z 5

Příběhy jsou hezké a milé.Řekla bych, že ilustrace jsou na dobré úrovni.

Nestorkea
21.02.2019 4 z 5

Tenhle typ knížek pro děti nemusím, ale překvapila mě milými příběhy, které měly hlavu a patu, i celkem hezkou slovní zásobou.

Jessybelle
25.10.2018 5 z 5

Pěkně ilustrovaná knížka s jednoduchými příběhy. Nám se líbila.