Do morku kostí

Do morku kostí https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37436/do-morku-kosti-37436.jpg 4 14 2

Antropologové jsou zvyklí na práci s lidskými kostmi. Avšak i na tak zkušeného vědce, navíc i amatérského detektiva, jakým je profesor Gideon Oliver, je trochu příliš, musí-li se zabývat zmizením ostatků svého ctěného kolegy, zemřelého za podivných okolností. A ukazuje se, že to není poslední mrtvý, kterého mu vypočítavý vrah položí do cesty. ... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Make no bones


více info...

Přidat komentář

Liduka
14.07.2019 4 z 5

Kniha se mi líbila. Je pravda, že rozjezd byl trochu pomalejší, ale jakmile došlo k objevení ostatků, tak jsem se nemohla odtrhnout, protože docházelo k neustálým zvratům. Podle mě kniha stojí rozhodně za přečtení.

trudoš
13.01.2017 3 z 5

Slušně napsané, ale děj se rychle mění v nudu, protože příběh nenabízí nic extra zajímavého a to jak co se týče postav, tak ohledně zápletky. V podstatě jediné pozitivum pro mě byla délka, která je právě tak akorát - úvod, stať a závěr. Na dvou stech stranách nedochází k žádným šarádám, protože soudní antropolog Gideon Oliver k nim ani nedává prostor. Z kostí toho vyčte víc, než Sherlock Holmes a Hercule Poirot ze všech nenápadných stop, co jen jsou k nalezení, a díky tomu je detektivní vyšetřování prakticky bez překvapení. Paní Náhoda se pak postará o zbytek zvratů, bez nichž by odhalení vraha a jeho dopadení prakticky nebylo možné.
Špatné to v základu není, jen to postrádá nezbytný drive, jenž by se postaral o takové maličkosti jako že obsah nezapomenete ve chvíli, kdy knihu dočtete. Dost možná za to ale může vytrženost z kontextu, protože Aaron Elkins tímto románem svou sérii rozhodně nezačal. Tuzemský čtenář si bohužel musí vystačit s tím málem, co mu český nakladatel poskytl.


Autorovy další knížky

Aaron Elkins
americká, 1935
2001  74%Do morku kostí
1999  72%Kořist
2002  72%Tanec kostlivců