Dlouhé léto

Dlouhé léto https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/275187/bmid_dlouhe-leto-Ien-275187.jpg 5 4 1

Tato kniha vybočuje ze série příběhů britských komando. Je věnována jednotkám vysazeným při invazi na pobřeží Normandie. Strhující je především psychologický vývoj jednotlivých postav. Milovníky válečné četby však nepochybně potěší barvit popis vylodění invazních vojsk a jejich zoufalý boj o každý metr písečných dun. Ze stránek popisujících urputnou bitvu čiší lidská beznaděj a frustrující pocit marnosti, když nic neprobíhá tak, jak strategický plán předpokládal, a vše ovládá improvizace. Knuha je velice poutavě napsána a autor v ní zachycuje životní osud vojína Toma Willkinse při dni D a v retrospektivě se vrací k událostem, které předcházeli vylodění, aniž by tím utrpěl děj.... celý text

Literatura naučná Vojenství
Vydáno: , Armex
Originální název:

The Long Summer , 1974


více info...

Přidat komentář

Badger
05.02.2017 5 z 5

Opravdu originální autorovo dílo.
Myslel jsem,že kniha mě nebude tolik bavit když se nevěnuje přímo Commandos jako většina jeho knih,nýbrž je o jedné pláži v den D,ale silně jsem se mýlil.
Děj se prokládá několika minulostmi-jak z dětství hrdiny tak především s učením tance Mary,kde je úžasně vidět rozdílný původ jich obou,kteří k sobě hledají cestu skrze tanec a člověk by kolikrát Toma nakopl.Buď jak se chová nebo jak se k ničemu nedá.Klasický rukopis Whita se zde nezapře,ale já si zvykl a nevadí mi to.
Je to krásná kniha,která by neměla být opomíjena a já jem rád,že jsem ji sehnal do sbírky.

Autorovy další knížky

Alan White
britská
1995  85%Umírání za dlouhého dne
1997  80%Dlouhá hlídka
1997  80%Zvon, kniha a svíce
1996  90%Dlouhý noční pochod
1999  95%Dlouhé léto

Kniha Dlouhé léto je v

Přečtených7x
Knihotéce2x
Chystám se číst1x