DJ

DJ https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468554/bmid_dj-4EZ-468554.png 4 15 6

Zběsilá jízda světem taneční hudby v Las Vegas od autora bestselleru Třetí poločas. „Ne, táta nejede na dovolenou,“ těmito slovy se Kluun, čerstvě rozvedený otec, loučí se svými dětmi. Hladový po novém dobrodružství se televizním producentem nechá zlákat k natočení reportáže pro revoluční televizní show a při té příležitosti k návštěvě svého kamaráda z mládí Thorwalda van Gestela. Ten coby DJ Thor, The Ten Million Dollar Man, žije v Las Vegas, ve světě soukromých tryskáčů, VIP salonků, luxusních penthousů, syntetických drog, obřích láhví šampaňského a tanečnic u tyče. Jakmile Kluun do Las Vegas přijede, ocitá se na horské dráze, která nebezpečně ohrožuje jeho doposud úspěšnou existenci. Vzniklé škody jsou postupem času nepřehlédnutelné: jeho exmanželka dokonce hrozí, že mu vezme děti. Nebo Kluun svého dávného přítele přece jenom přechytračí? Jeden z nejprodávanějších současných nizozemských autorů nechává své alter ego pod vlastním jménem nahlédnout pod pokličku silně komerčního sektoru – taneční hudby v Las Vegas. Milovaný i zatracovaný žánr, jehož tvůrci v honbě za penězi neznají bratra, natož kamaráda z mládí. DJ je román o světě, kde každý každého využívá, peníze a sláva se staly nejvyšším dobrem a nic, ale vážně nic, není skutečně.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Jota
Originální název:

DJ , 2017


více info...

Přidat komentář

Runinka
29.01.2024 3 z 5

Kniha z prostředí hudby,peněz, slávy, ale také drog a narušených lidských vztahů. Líbila se mi autorova předešlá knížka, a tak jsem si chtěla přečíst tuto.No,moc mě tedy nenadchla.

Kuffenbach
11.08.2023 5 z 5

Takže:
1. Pokud nemáte aspoň nějaký přehled o taneční hudbě nedávné minulosti, utíkejte
2. Pokud neumíte anglicky a nemáte popkulturní přehled, utíkejte
3. Pokud vám vadí sex, drogy a rodičovství, utíkejte
4. Pokud se vám nelíbí dobře napsané knihy s hrdiny z masa a kostí, utíkejte...

A my ostatní - pojďme tančit na hrobech našich přátelství.


intelektuálka
10.03.2023 4 z 5

Světská sláva - polní tráva ....

Tak bych ve zkratce zhodnotila tuto knihu plnou postřehů ....

O čem ?
Otom, jak může i nemůže vypadat přátelství , které je ovlivněno touhou po slávě a v životě showbyznysu ....

Nikdy jsem o Las Vegas neměla iluze - a o komerčním světě také ne ....

Smutný příběh toho co získat, co ztratit a za jakou cenu - a se spoustou hudby .....

Autor píše zajímavě, záleží jen na tom, v jaký čas si vás kniha najde

Mne zaujala - i když mi bylo smutno ....

andrea0221
19.05.2022 1 z 5

Bohužel jsem nedočetla asi nejsem cílová skupina, snažila jsem se prokousat začátkem, nakonec mě odradilo spousty anglických vět, které jsou vkládány do textu bez překladu, pro mne, která maturovala bohužel jen z ruštiny a angličtina mě minula není zábava neustále na překladači překládat a i tak nějak celkově to byla nuda.

Zara
03.01.2022 5 z 5

Mainstreamová laťka oblíbenosti žánrů je nastavena tak předvídatelně, až je to úsměvné. Při pohledu na ocenění zatím tří autorových děl je zjevné, že většině čtenářů stačí k potěše velká porce smutku a deprese provázená detailními popisy zdlouhavého umírání, a to vše nejlépe pod plachetkou "skutečné události".
Jak jinak si vysvětlit úspěch knihy Třetí poločas a naopak vlažné posouzení obou knih následujících?
DJ je dle mého zatím vrchol Kluunovy tvorby.
Psáno úsporným, svižným jazykem s mnoha vtipnými glosami, s nespornou znalostí světové hudební scény a se smutně pragmatickým podtextem při líčení současného zákulisí showbizzu je kniha doporučeníhodnou všem ctitelům dobré četby.

Mojepočteníčko
19.10.2021 3 z 5

Chvíli mi trvalo než jsem se začetla. Ale v okamžiku, kdy jsem se dostala do světa taneční muziky, se začaly dít věci a čtení mě opravdu chytilo. I se závěrem jsem nakonec byla moc spokojená. Pokud vám nevadí pomalejší rozjezd, máte rádi taneční akce, muziku a tematiku mezilidských vztahů, pak věřím, že se vám knížka bude líbit.

Autorovy další knížky

Ray Kluun
nizozemská, 1964
2006  89%Třetí poločas
2007  77%Time Out
2021  72%DJ

Kniha DJ je v

Právě čtených1x
Přečtených15x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce44x
Chystám se číst6x
dalších seznamech2x