Dívka s hodinovým strojkem

Dívka s hodinovým strojkem https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521583/bmid_divka-s-hodinovym-strojkem-avX-521583.jpg 4 19 5

Paříž, rok 1750. Uprostřed kruté zimy přichází do domácnosti vyhlášeného hodináře a jeho talentované dcery nová služebná jménem Madeleine. O hodináři se přitom šíří zvěsti, že jeho prazvláštní mechanické výtvory nejsou jen pouhými stroji, ale mají odporovat přirozenému řádu věcí, a možná dokonce vznikají na úkor živých. Madeleine ale není jen tak obyčejná služebná. Skrývá temnou minulost a nebezpečný úkol: výměnou za naději na nový život pro sebe a svého nemocného synovce má odhalit pravdu o hodinářových experimentech a bedlivě sledovat každý jeho krok. Z pařížských ulic se mezitím začínají ztrácet děti a Madeleine se obává, že se připletla k rozsáhlému spiknutí, které by mohlo sahat až do samotného srdce královského paláce ve Versailles. Dívka s hodinovým strojkem vypráví temný příběh o posedlosti, klamu a vysoké ceně za svobodu.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: , Bourdon
Originální název:

The Clockwork Girl , 2022


více info...

Přidat komentář

Galadwen
08.04.2024 3 z 5

Kniha je docela pěkně napsaná, nápad dobrý, ale celá první polovina, ne-li dvě třetiny, kde autorka teprve buduje zápletku a napětí, se na můj vkus strašně vlekly. Dynamičtější závěrečná část se mi líbila o poznání víc. Vyprávěno je ve třetí osobě, ale z pohledu tří žen ze tří různých společenských vrstev a s různou motivací (vynálezcova mladá dcera Véronique, služebná "s minulostí" a špionským posláním Madeleine a markýza Jeanne de Pompadour). Mužští protagonisté jsou nazíráni jejich očima.

Nel_ita
29.03.2024 4 z 5

Příběh je určitě zajímavý, jako jeho hrdinka, o kterou jsem se celou dobu bála. I přesto, že se děj odehrává v době, ve které nebylo nic jisté, v době velké chudoby a nespravedlnosti, jsem našla v knize hezké momenty, které pohladily na duši. Hodnotila bych to jako zajímavý, chvílemi mrazivý, ale hezký historický příběh, který bych ale zařadila spíše do zóny fantasy.


Martianus
20.01.2024 5 z 5

Napínavý příběh inspirovaný skutečnými událostmi. Byl jsem nadšený jak z hutného popisu dobové Paříže (a Versailles), tak i z fascinujícího světa tehdejších mechanických hraček. Funguje to jako historická detektivka, trochu i jako fantasy.

micha-ella
05.01.2024 3 z 5

Tentokrát mě nalákala anotace, ale nebylo to takové, jak jsem čekala. Několikrát jsem knížku odložila a pustila se do jiné, potom se zas k jejímu čtení vrátila. Celý ten příběh je kvalitně napsaný, ale nebavilo mě to.

essene
01.01.2024 3 z 5

Byla zvláštní,ale dalo se to)

Autorovy knížky

2023  73%Dívka s hodinovým strojkem

Kniha Dívka s hodinovým strojkem je v

Právě čtených1x
Přečtených21x
Čtenářské výzvě7x
Knihotéce55x
Chystám se číst34x
Chci si koupit7x
dalších seznamech2x