Dívka, která se pomátla

Dívka, která se pomátla https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480621/bmid_divka-ktera-se-pomatla-bqd-480621.jpeg 4 40 10

Emily Bennettová pracuje jako terapeutka. Pomáhá dětem překonávat jejich problematickou minulost, i když má sama co dělat, aby zapomněla na tu svou. Kdysi, ještě na základní škole, patřila Emily do party, která si říkala Harpyje – šest oblíbených holek, jež šikanovaly novou spolužačku tak dlouho, až se zhroutila.Harpyje složily krevní přísahu: nikdy neprozradí živé duši, co provedly Grace Farmerové.Teď, o čtrnáct let později, se zdá, že je dostihla karma. Jedna z malých tyranek spáchá sebevraždu. Když je ale krátce poté objevena mrtvola další bývalé Harpyje, jež údajně také zemřela vlastní rukou, vypadá to najednou dost podezřele. Ke všemu začne Emily na ulici vídat ženu podobnou Grace, která vždy vykoukne ze stínů, aby vzápětí zmizela. Vrátila se, aby se pomstila? Nebo Emily dohnaly výčitky svědomí k šílenství?... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: ekniha , Kalibr
Originální název:

Girl Gone Mad , 2020


více info...

Přidat komentář

Ejv
05.02.2024 4 z 5

Mě se kniha líbila.
Napínavé až do poslední chvíle. :)

DominaCZ
23.01.2024

(SPOILER) Bóže, podle anotace a zdejších komentů jsem čekala nějakou mega akci a přitom jen takový nic...tuna kydů okolo jako vždy, dospělost mě nezajímá...nic enormního nedělaly, dnes se dějí horší věci... že se ve 14 nechala ožralá ojet bandou kluků je její štětkoidnost, ne šikana twl...takže trapas.
Každopádně pochybuju že by to dospělý ženský tólik řešily.
A že dětská terapeutka chodí sama k psychoušovi je taky na hlavu.


Elis299
14.12.2023 5 z 5

(SPOILER) Knihu jsem četla asi 3 dny. Zezačátku tedy pomalejší ale pak se děj rozjede. Chvílemi se mi to četlo upřímně dost těžko, sama jsem podobné věci zažila a moc dobře vím jaké to je, když vás šikanují vaše “nejlepší kamarádky.
I když jsem věděla, že i přes to, že Grace ze sebe dělá zamlklou a slabou, zaskočilo mě jak nadprůměrně je chytrá a pomstychtivá.
Kniha se mi ale moc líbila :)

Komaeda
26.07.2023 5 z 5

Pomalý, jinak supr

jasmína
29.04.2022 5 z 5

Knihu jsem četla sice asi týden, ale moc se mi líbila, a ač jsem šikanu zažila, takovou naštěstí ne..... šílené je, že se to i mezi děvčaty určitě děje.....

intelektuálka
24.01.2022 4 z 5

Motto :

Co až tak hrozného by se mohlo stát ?

A že se stalo - když se Harpyje pustí do akce, stojí to za to ....

Šestice spolužaček po 14 letech .... a připomínky provinění z mládí .... a začíná jít o život ....
Co vlastně vede k šikaně - touha ovládat anebo vlastní nespokojenost ?

A která z dívek je tu ta pomatená ?

To se dozvíte v závěru knihy .... ale není to pěkné čtení.

čef
31.12.2021 3 z 5

I když přeplavete oceán předlouhého úvodu a přežijete krkolomný závěr, žádného zvláštního objevu se pravděpodobně nedočkáte. Že je šikana hnusná, jste si jistě zažili už za školních let dost a nevěřím, že se to někde neděje – slabý kus si to vždy nějak odnese a nemusí to být vždy fyzicky. Také nevěřím, že autor je muž, román nese všechny známky pro female adults. Takže pro mne nic moc, že.

Micha-Él
04.12.2021 4 z 5

Velmi rafinované... Vzhledem k pozvolné první polovině jsem pak v té druhé byla napnutá jak struna! V anotaci mě zaujalo téma šikany a Emily coby psychoterapeutka, čímž si mě kniha hned získala. Ale v závěru se to zamotalo až moc a přišlo mi přece jen trošku nevyvážené, že autorka veškeré napětí nacpala do druhé poloviny, byť mi pomalý začátek nevadil.

JustWomen
14.10.2021 3 z 5

Šikana a její důsledky, zpočátku čtivé, konec se mi nelíbil, přišel mi překombinovaný a přesto zdlouhavý a nezáživný.

Arsinoe_06
18.09.2021 4 z 5

Nebylo to spatne, i kdyz se to trochu zdlouhave rozbihalo, tak ten konec stal docela za to. Pro me dost nepredvidatelny a necekany :)

Autorovy knížky

Avery Bishop
americká
2021  76%Dívka, která se pomátla

Kniha Dívka, která se pomátla je v

Přečtených52x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce73x
Chystám se číst55x
Chci si koupit17x
dalších seznamech2x