Divadlo na Vinohradech v osmdesáti obrazech

Divadlo na Vinohradech v osmdesáti obrazech https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509657/bmid_divadlo-na-vinohradech-v-osmdesati--63cc32656e745.jpg 5 1 1

Herci a pracovníci Divadla na Vinohradech ve fotografiích Martina Zahálky, s komentářem Svatopluka Skopala a kresbami Viktora Preisse.

Přidat komentář

milamarus
21.01.2023 5 z 5

Rozverná kniha, která slovem i obrazem poodhaluje vinohradskou scénu tak, jak vypadala před dvaadvaceti lety. Je tu ředitel Jindřich Gregorini, Otakar Brousek, Hana Maciuchová, Miroslav Moravec, Ilja Racek, ale také Jiří Dvořák, Andrea Elsnerová, Petr Kostka, Simona Postlerová, Jan Šťastný, Marta Vančurová a další a další. // Martin Zahálka každého vyfotil, vyzpovídal a (šlo-li o herce) připomenul jeho významné role,…. Viktor Preiss přidal pár svých kreseb - vyzdvihuji tu na str. 147 nazvanou PŘIPOMÍNKY, ta se mi hodně líbí,… a Svatopluk Skopal? Připadla mu role autora úvodního slova, takže nezaváhal, váhavě konstatoval pravdu, pravdu a zase pravdu, a aby dostál té rozvernosti, o které píšu v začátku já, nazval ji pro jistotu blbý kecy. Pět řádků opisuji i sem.

----------------------------------------
(…)
Asi se možná bereme moc vážně a neumíme se shodit.
Asi jsme suchoprdi.
Asi se občas trápíme zbytečně.
Asi by nám bodlo, kdybychom se zkusili sami sobě víc smát.
A asi pořádně smát.
(...)

Štítky knihy

dotazníky barevné fotografie Divadlo na Vinohradech

Autorovy knížky

Martin Zahálka
česká, 1958
2001  100%Divadlo na Vinohradech v osmdesáti obrazech