Diův hrob

Diův hrob https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15228/diuv-hrob-15228.jpg 4 8 2

Laetitia Talbotová série

1. díl >

Laetitia Talbotová pochází z dobře postavené britské rodiny a byla vychována ve víře, že neexistuje činnost, v níž by nedokázala vyniknout. Není tedy překvapením, že si zvolila kariéru v muži ovládaném světě archeologie. Na svou první výzkumnou cestu na exotickou Krétu se vydává s elánem a nadšením sobě vlastním. To jí opustí přesně ve chvíli, kdy vstoupí do Vily Európa, kde je cosi velmi v nepořádku Její hostitel, charizmatický archeolog, se chystá vykopat bájný poklad ostrova - hrob krále bohů. Jenže vzápětí je nalezena oběšená krásná mladá žena a bohatý mladík sjede se svojí bugatkou z útesu. Ze stínů minulosti se začínají vynořovat minulé lásky, žárlivost a starobylé mýty, které jsou v příkrém rozporu s probíhajícími událostmi. Letty bude potřebovat veškerou svou rozhodnost a znalosti, aby odhalila tajemství skryté pod střechou Vily Európa, a její odhodlání ji zavede do temných, děsivých míst. ... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Olympia
Originální název:

The tomb of Zeus


více info...

Přidat komentář

petra7309
24.01.2022 1 z 5

(SPOILER) Kniha pro mě byla obrovským zklamáním. Jediná sympatická postava z celé skvadry umře hned na začátku, a "vyšetřování" se ubírá hlemýždím tempem prostřednictvím nepochopitelných a pro mě nesrozumitelných rozhovorů. Přiznám se, že mě pak už ani archeologická zápletka, a ani ostatní vedlejší, nedokázaly donutit souvisle číst, přeskakovala jsem všechno "vedlejší", potřebovala jsem se dostat ke konci, který pro mě osobně nebyl překvapením.

lenkaknel
21.12.2014 3 z 5

Kvůli nezáživnému začátku a mým nesympatiím vůči Letty (na kterých se ani později moc nezměnilo) jsem pár okamžiků zvažovala, že ji nedočtu. Potom však od určité chvíle nastal zlom, po kterém jsem prostě musela vědět, jak to dopadne (určitě to znáte). A tak ubíhala stránka za stránkou... až jsem s úžasem zjistila, že jsou dvě ráno a mám dočteno! Pokračování dám čas, ale určitě ho nevynechám.


Autorovy další knížky

Barbara Cleverly
britská, 1940
2010  72%Posmrtná zpráva
2009  75%Diův hrob
2008  80%Soukromá válka
2010  68%Zločin v amfiteátru

Kniha Diův hrob je v

Přečtených10x
Knihotéce5x
Chystám se číst2x