Díky, grazie, merci

Díky, grazie, merci https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533123/bmid_diky-grazie-merci-65de8ef9e9fdc.png 4 16 4

Gina, půvabná stará dáma italského původu, která žije skromným životem v Paříži, má od určité doby jednu zvláštní slabost, o níž nikdo neví – každý měsíc chodí do kasina hrát na automatech. A jednoho dne vyhraje jackpot... Přemýšlí, jak se získanými penězi naložit, a dojde ke zdánlivě bláznivému řešení: o peníze se rozdělí s lidmi, kteří v jejím životě sehráli zásadní roli, aniž by to mnohdy vůbec tušili. A tak se Gina bez toho, že by o své výhře nebo úmyslu komukoli řekla, vydává na nejzajímavější cestu svého života... Když Ginina vnučka Chloé zjistí, že za záhadným zmizením milované babičky je její tajná cesta do New Yorku, vydá se ji hledat. K její malé radosti ji doprovází babiččina potrhlá nejlepší kamarádka Olga, obdařená zvláštním smyslem pro humor a talentem na přitahování groteskních situací. Tak pro všechny tři ženy začíná nová životní etapa plná nečekaných odhalení, změn, silných emocí i zvratů, které dodávají celému příběhu dynamiku.... celý text

Literatura světová Pro ženy
Vydáno: ekniha , Metafora
Originální název:

Merci, Grazie, Thank you


více info...

Přidat komentář

bookcase
03.05.2024 4 z 5

Moc hezký příběh, který by si právě díky vícero tématům zasloužil rozvinout.

veriszv
26.04.2024 3 z 5

Tahle kniha má opravdu krásný námět. Později působí trochu překombinovaně, nicméně autor v závěru píše, že se volně inspiroval životy svých prarodičů.
Také je zde patrná jistá rozdrobenost nebo jakási povrchnost příběhu, která je podle mě dána hlavně rozsahem, protože kniha má pouze 270 stran, ale stane se tam toho opravdu hodně.
Nicméně i přes mé výhrady je to kniha, která mě bavila, pohltila a pustila až na konci. Gině i její vnučce Chloé jsem moc fandila a prožívala s nimi jejich osudy.
Několikrát jsem u knihy slzela a dozvěděla jsem se i několik věcí z historie, o kterých jsem netušila.
Je to kniha u níž mi bylo hezky a takové já teď zrovna potřebuju. Pokud taky chcete potěšit duši, dobrodružství s Ginou můžu doporučit.


alzbeta4340
21.04.2024 3 z 5

Jednotlivé zásadní události Ginina života jsou opravdu zajímavé, není jich málo, ale jsou popsány dosti stručně. Proto na mě celý příběh působil rozdrobeným až povrchním dojmem.
2,5 hvězdičky

iveta3689
20.03.2024 4 z 5

Milé vyprávění i o nehezkých věcech. Je to podané s noblesou starší dámy, moc příjemně se čte.

Autorovy další knížky

Julien Sandrel
francouzská, 1980
2018  77%Pokoj zázraků
2024  84%Díky, grazie, merci