Diář Červené propisky 2023

Diář Červené propisky 2023 https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501891/bmid_diar-cervene-propisky-2023-Q9M-501891.jpeg 5 3 2

Baví vás čeština? Chcete se každý měsíc dozvědět něco nového, nebo oprášit své vědomosti? Holky z Červené propisky se rozhodly sestavit diář pro všechny (ne)milovníky českého jazyka nejen k zápiskům každodenních úkolů, povinností a důležitých schůzek. V tomto populárně-naučném diáři najdete mimo jiné každý měsíc etymologii, pranostiky, perličky, vysvětlení pravopisu/gramatiky daného jevu a závěrečný diktát na procvičení. Nechybí ani knižní wishlist a knižní výzva pro všechny knihomoly. Diář je doplněn osobitými tematickými ilustracemi. Gumička na diáři představuje nejen ochranu, ale také je to velmi stylový doplněk. Motto: „Čeština je láska.“... celý text

Přidat komentář

a304
16.03.2023 5 z 5

Ráda si postaru zaznamenávám , třídím myšlenky, čmárám do sešitů a zároveň miluji ilustrace, navozující pohodu. Všimněte i tohoto dílka, doporučuji.

Snoopi
22.02.2023 5 z 5

Musím říct, že se jedná o skvělý počin. Jak po stránce grafické, tak po stránce obsahové - zamlouvá se mi daleko víc než diář DK 2023. Nalezneme zde spoustu prostoru na vpisování poznámek, doprovází ho mnoho krásných barevných ilustrací a nezabývá se pouze pravopisem - již v úvodu mě mile překvapila Knižní výzva, pozitivně motivující případné nové čtenáře. Není sice tak obsáhlá jako ČV zde na Databázi, nabízí však další zajímavá témata k vyplnění. Navíc si sem můžeme vepsat jak knihy přečtené, tak i ty, které si přejeme sehnat, a do začátku nového roku si připsat i novoroční předsevzetí.
Každý měsíc je vlastně taková uzavřená kapitola, začíná vždy plánovačem a "to do" listem, nechybí ani pranostiky a původ názvu daného měsíce. Ve druhém týdnu se nám odkrývají perličky v podobě nečekaných záludností, nad nimiž se můžeme zamyslet, a v týdnu následujícím se celý jev vysvětlí. V týdnu čtvrtém nás čeká diktát, jehož se nijak obávat nemusíme, a pokud o svých odpovědích přesto pochybujeme, správné řešení si můžeme ověřit v klíči na konci publikace. K měsíci červenci si můžeme připsat i své tipy na dovolenou, kam se chceme podívat, a již u měsíce října přidat seznam dárků, které si kdo v našem okolí přeje.
Diář velmi oživují i zajímavé názvy některých zvláštních "svátků", jejichž dodržením si můžeme zpestřit život - Mezinárodní den štěstí, Mezinárodní den čokolády, atd. :-) Moc mě baví jím listovat, a to i přesto, že z hlediska obsahu mi nemá již tolik nabídnout - s valnou většinou popisovaných jevů se setkáme již na druhém stupni ZŠ, popř. na střední škole.