Dětství v pruhovaném pyžamu

Dětství v pruhovaném pyžamu https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507308/detstvi-v-pruhovanem-pyzamu6KC7UD-3bs-.jpg 4 7 5

Autorovy osobní vzpomínky na pobyt v koncentračním táboře Osvětim-Březinka, kam se dostal spolu se svou matkou během Varšavského povstání. Nejprve se dostal do přechodného tábora v Pruszkowě, odtud byl převezen 12. 8. 1944 do Osvětimi. Pobýval na dětském bloku, kde s ním byli vězněni další chlapci z Varšavy. Kniha představuje popis tábora dětskýma očima.... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry Historické romány
Vydáno: , Státní muzeum Auschwitz-Birkenau
Originální název:

Dzieciństwo w pasiakach , 1969


více info...

Přidat komentář

-markéta-
04.04.2024 3 z 5

Já vám nevím.. Četla jsem knih o holokaustu mnoho a už je doopravdy těžké mě "zaujmout". Na tuto jsem se těšila, protože jsem si myslela, že to bude zase něco trochu jiného - pro mě neokoukaného - protože přeci jenom přečíst si knihu z Osvětimi očima dítěte není tak časté v tomto žánru.
Asi jsem se těšila až moc a měla velká očekávání, protože to pro mě nebylo nic tak extra. Byla to silná kniha, která v sobě má strašně moc bolesti, kterou si absolutně neumím, a ani nechci, představit, ale já prostě chci a potřebuji "víc".

lilly1
29.11.2023 4 z 5

Jaké to je být dítětem v Osvětimi,v místě horším než peklo...Vzpomínky autora,které jsou pro nás nepředstavitelné,líčí pobyt v KT dětskýma očima


ka.dudk
14.08.2023 4 z 5

Tohle téma nebude nikdy lehké poctění. Knihu jsem si přivezla z návštěvy památníku tábora Osvětim. Hrůzná prohlídka, ale přesto myslím, že by měla být všem školou povinná. Mě se té cti dostalo až později a doteď nechápu,jak málo jsme se o tématu ve škole učili . Exkurze by měla být na programu každé školy.

denoush
30.07.2023 5 z 5

Tahle knížka se mi moc líbila. Bylo fajn, že kapitoly nebyly nijak extra dlouhé a všechny byly něčím poutavé, takže se rychle četla.

Svatka63
12.06.2023 3 z 5

Knížek o holocaustu jsem přečetla hodně, tato knížka je pro mě hodnotná asi spíše podpisem autora a zakoupením přímo v Osvětimi. Nečetla se mi dobře, jednotlivé kapitoly na sebe nenavazovaly a přišlo mi vyprávění spíše chaotické, pravděpodobně mi nic v hlavě natrvalo neutkví, snad jen vzpomínka na návštěvu Osvětimi.