Dětská hvězda

Dětská hvězda https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/210938/detska-hvezda-210938.png 5 6 2

O hollywoodské dětské superhvězdě třicátých let Shirley Temple bylo vydáno desítky knih. Obsahující nepřeberné množství faktů, ale i dlouho tradovaných omylů a nepřesností. To bylo také jedním z popudů, že půl století od dob své největší filmové slávy se Shirley Temple rozhodla napsat svou vlastní autobiografii. V jedinečných detailech v ní seznamuje čtenáře se svým filmovým světem, řadou jeho velkých osobností a fungování mechanismů filmového podnikání. S nadhledem a osobitým šarmem vydává mimořádné svědectví o životě a pocitech dětské superhvězdy - od prvních kroků v tanečním studiu přes zářivý vzestup až k padesátým letům, kdy přesouvala těžiště svých zájmů mimo filmovou oblast.... celý text

Literatura světová Literatura faktu
Vydáno: , Premiéra Studio
Originální název:

Shirley Temple Black, Child Star an Autobiography , 1992


více info...

Přidat komentář

Filomena1961
24.09.2023

Bylo to pro mě krásné počtení - vzpomínky Shirley Temple - Blackové. Vrátila jsem se v časové ose do počátků třicátých let minulého století, do doby dětství mých rodičů. Nejen jsem získala informace o tehdejším filmovém světě a hercích, ale hlavně jsem se dočetla o pocitech a životě kouzelné holčičky, dětské superhvězdy. Její autobiografie se mi moc líbila a jako bonus jsem brala fotografie použité z autorčiných soukromých sbírek . Úplně se ztotožňuji s komentářem Andrii24, ale nedokážu to tak hezky metaforicky vyjádřit.

andrii24
03.02.2020

Vyhra/ně/ná. Nejtalentovanější maličká, nejslavnější kudrnatá holčička. Slečinka - herečka v tempu cukrových příběhů /z/ hollywoodského "templu."


Autorovy knížky

Shirley Temple Black
americká, 1928 - 2014
1992  93%Dětská hvězda

Kniha Dětská hvězda je v

Přečtených9x
Doporučených2x
Knihotéce16x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x
dalších seznamech2x