Dětská hra

Dětská hra https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468855/bmid_detska-hra-Q2q-468855.jpg 3 60 19

Anna je úžasná matka a její dcery Nell a Ivy jsou její chloubou. Stejně tak miluje svou nevlastní dceru Bay. Vše se však změní v den, kdy Nellina krása upoutá pozornost cizince v kavárně... Tichá a citlivá Nell nestojí o to být na billboardech, ale ví, že její rodina zoufale potřebuje peníze. Navíc je to příležitost k útěku před zvrácenými hrami její nevlastní sestry. Ale ve chvíli, kdy Nell stane před kamerou, vypluje na povrch zničující tajemství, které s Bay skrývaly – a pouta této semknuté rodiny se navždy roztrhnou. Nell i Bay trvají na tom, že jsou nevinné, ale lze některé z dívek skutečně věřit? Jak se Annina dokonalá rodina rozpadá, je nucena vybrat si stranu. Aby zachránila jednu dceru, musí zradit druhou. A špatná volba může mít nedozírné následky...... celý text

Literatura světová Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Pretty One , 2021


více info...

Přidat komentář

Gracinka
28.04.2024 1 z 5

Co to bylo? Kde je ten extrémně návykový a strhují příběh? Kde je to napětí?
Vždyť to byla zdlouhavá nuda. Několikrát jsem knihu málem odložila. Dočetla to jsem to jen proto, že jsem doufala, že se konečně něco stane.
Příběh o ženě, která celý život přehlíží šikanu vlastní dcery a vždy upřednostňuje tu nevlastní jen proto, aby se zavděčila manželovi, který ji nemiluje a chová se jak sebestředné hova*o, i když je neustále omíláno, jak chudák pořád pracuje, přitom se akorát válí doma u televize nebo je na golfu.
Tohle se opravdu nepovedlo. Příběh neměl nic, čím by zaujal.

gordon13
28.04.2024 2 z 5

Docela zdlouhavé, z celkem atraktivního prostředí, ale nijak zvlášť mě
kniha neoslnila. Některé věci dost přitažené za vlasy, viz. jehly. Podivné,
málo pravděpodobné vztahy v rodině. Nic moc.


Lucka_čte
02.06.2023 4 z 5

Na knihu jsem narazila náhodou v knihovně, je čtivá a bavila mne. Potvrdilo se, že vztahy nevlastních sourozenců a rodičů nejsou nikdy jednoduché a i když se člověk sebevíc snaží, rovný přístup je nemožný, krev není voda.

micha-ella
16.05.2023 2 z 5

Nevím, co o této knížce napsat. Ze začátku se mi líbila, vztahy v rodině, dvě puberťačky, příběhy dospělých, pořád jsem čekala, co se z toho vyvine. Kdybych věděla, že to bude příběh modelky, asi bych to ani nezačala číst. Divné situace, všechno tááák dlouhé. V polovině už mě to fakt nebavilo, doskákala jsem na konec v každé stránce přes pár odstavců. Tohle nebylo pro mne.

L.Helena
10.04.2023 4 z 5

"Být rodič je vždycky premiéra" (str.409)
Vztahy a psychologie na každé straně. Bavilo mě to.

čef
10.04.2023 3 z 5

Citát z díla: Láska, hněv, pravda, pochopení, laskavost a odpuštění zvítězila nad vším. Určeno výlučně ženám, jenom oni totiž mohou mít pochopení pro tolik stránek vztahových problémů v rodině a nadšení pro život modelek plný mejdanů, loupání banánů, o hektolitrech kávy a jiných nápojů ani nemluvě. Extrémně úhlavní sestry vše korunují. Clare Boyd již nikdy více.

Toňula
29.03.2023 4 z 5

Zajímavý psychologický román, pohledem tří ženských hodinek postupně rozkrýváme vztahy v rodině, kde s vlastními dcerami vyrůstá jedna nevlastní.. Vše odstartuje v okamžiku, kdy se jedna ze sester stane modelkou a tím se spustí lavina situací a změn v jejich životech až do finálního odhalení oné "dětské hry" .

Titas9001
29.03.2023 3 z 5

Když si několikrát během knihy kladu otázku, proč tohle vůbec čtu, tak mě to mělo varovat ! Nevadila mně forma z pohledu tří hlavních postav, nevadil mně ani pocit nastavované kaše ani počet stran. Psychologická sonda do života rodiny, kde se všichni a vždy a za každých okolnosti snaží, aby vypadalo vše normálně, aby všichni měli pocit, že jsou milováni...a nevidí a neslyší? Naprosto nepochopitelné a navíc ta děvčata jsou na prahu dospělosti a hrají své hry déle a nikdo nic neví a nebrání se? Vím, že je to fikce, ale tady to bylo celkově přestřelené a naprosto nereálné. Pro slabší povahy nemohu snad ani doporučit.

katpas76
07.03.2023 2 z 5

Ke knize mě přitáhlo přirovnání s knihou Ohníčky všude kolem, kterou jsem četla před rokem. Dětská hra ale zdaleka nedosáhla kvalit Ohníčků.
Autorka v románu střídá pohled (Anna, Nell, Bay) a pak jsou některé pasáže psané v er formě (rok 2012). Toto střídání bylo pro mě matoucí a degradovalo příběh, který by možná byl sám o sobě zajímavý, ale forma pokulhávala. Často jsem nevěděla, v čí hlavě jsem, musela jsem se vracet na začátek kapitoly, abych věděla, zda zrovna vypráví Anna nebo Nell nebo Bay. Navíc dvě z těchto osob vyprávěly v minulém čase, Nell v přítomném zcela nepochopitelně.
Přišlo mi, jako by si autorka chtěla zkusit všechny možnosti (ich/er forma, přítomný/minulý čas) a vznikl z toho chaos.
Navíc mi kniha přišla zdlouhavá, počet stran zbytečný a postavy málo emočně vykreslené. Takové studené, nijaké. Dialogy taky nebyly zrovna propracované.
Nakonec jsem dala 2*, ale spíš je to tak 1,5 za některá hezká přirovnání a nový netradiční příběh domácího násilí, který jsem zatím moc nečetla.

clarkens
27.02.2023 5 z 5

Za mě neokoukané téma, styl psaní mi vyhovoval a vtáhl do děje. Za mě super čtení!

Danago
22.02.2023 4 z 5

Podle mě povedené psychologické rodinné drama. Knížka mě hodně bavila. Autorka skvěle propracovala, jak je těžké být rodičem a navíc i nevlastní matkou. Jak se dobré úmysly můžou úplně otočit. Jak je těžké období dospívání a pokud se do něj připlete kariéra v modelingu je to vše mnohem složitější. Celkově kniha otevírá hodně zajímavé témata. Možná mohla být kapičku kratší, ale přesto za mě hodně dobrá knížka.

dana8437
06.02.2023 5 z 5

Za mě tedy bomba! Mně se kniha líbila moc, nešlo se odtrhnout. Velice zajímavý román o rodině, kde vyrůstají vlastní i nevlastní děti, jak na první pohled může vypadat láskyplný vztah dvou starších sester, jak úžasně a zářivě může vypadat kariéra v modelingu mladé slečny, přitom vše je vlastně jinak. Za mě opravdu škoda nízkého hodnocení, kniha určitě zaslouží více.

Renatecka
05.02.2023 3 z 5

Kniha má přes 400 stran a kde nic, tu nic. Rozvleklé a docela o ničem. Příliš mě bohužel nezaujala, ale vydržela jsem do konce.

Keporkakyně
18.01.2023 3 z 5

Rodičovství je fakt peklo...knihu doporučuji těm, kteří se rozhodují, zda si pořídit dítě, nebo se na to radši vybodnout.

Majulle
18.01.2023 1 z 5

Z knihy jsem byla velmi zklamaná, čekala jsem od ní úplně něco jiného, dokonce jsem si myslela že jde o thriller, trošku tak podle obálky vypadá. Všech 400 stran se omývá pořád dokola to samé. Příběh o šikaně své sestry také nebyl nic moc- čekala jsem že se tím v knize bude autor zabývat více. Ale knihu bohužel doporučit nemohu. Snad se bude líbil alespoň dalším čtenářům :)

bookcase
14.01.2023 5 z 5

Tak to byla pecka, nemohla jsem se odtrhnout a kašlala na všechno, dokud jsem nedočetla.

Ivuska.09
14.01.2023 2 z 5

Mně bohužel příběh úplně nesedl. Námět je zajímavý: problémová rodina, komplikované vztahy mezi nevlastními sourozenci a nástrahy modelingu. Ale zpracování tak nějak pokulhává. I mně děj přišel zbytečně zdlouhavý, knize by prospělo, kdyby měla o pár (desítek) stran méně...

zuzana2599
10.01.2023 4 z 5

Dětská hra - je dobře zpracovaný i propracovaný román o tom, co se může stát a pokazit, když se vlastní a nevlastní děti ocitnou pod jednou střechou. Tato situace není vůbec snadná a někdy ani rodičovské snažení nepomůže, aby zabránilo krizi v rodině, či šikaně.
Anna je snaživá matka, Nell a Iris jsou vlastní sestry, Bay je dcerou Annina manžela Doma z prvního manželství. Vše se začne kazit, když se hezká Nell stane modelkou, mimo problémů s dětmi a Domem se začne klubat na světlo tajemství z dětských let Nell a Bay. Co způsobila dětská hra ?
Kniha se mi líbila, nebylo to jednoduché čtení vzhledem k tématu. Ale jinak se četla moc fajn. Je to čtení nejen zábavné, ale vede k zamyšlení i poučení.

plamínek21
10.01.2023 2 z 5

Kniha je zdlouhavá, ale o to by tolik nešlo, takových je mraky...co mne ale opravdu nadzdvihlo byl moment (bohužel až v protrápeném samém závěru) , kdy se konečně v plné šíři rozkrylo, co vlastně bylo onou inkriminovanou "dětskou hrou" - neumím si představit matku, která by něco takového nezaznamenala/přehlédla a to obzvláště v kontrastu s tím, jak zde matka byla vykreslena - vnímavá, citlivá, pečující bytost.
Ztráta času.