Děti stepi

Děti stepi https://www.databazeknih.cz/img/books/88_/88895/deti-stepi-88895.jpg 4 8 3

Pokračování příběhů ze života německé misionářky působící v Tanzánii, ale především životní příběhy a osudy Masajů, mezi kterými Angelika Wohlenbergová žije a pracuje i jako zdravotnice a porodní asistentka již téměř pětadvacet let. Vyprávění o životě domorodých obyvatel bývalé německé kolonie (Německá východní Afrika), kteří se v nejrůznějších složitých situacích dostali do styku s pracovníky křesťanské misie a pro které toto setkání znamenalo začátek nového života. Autorka na těchto příbězích demonstruje blahodárné působení křesťanských ideálů a hodnot na život tradičního domorodého společenství (lékařská péče, vzdělání, osvěta atd.). Ústředním tématem je velká slavnost, která se koná u příležitosti otevření nové misijní školy.... celý text

Literatura světová
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Steppenkinder


více info...

Přidat komentář

Pavouček2
21.05.2015

Teprv ji čtu, ale ten příběh děvčátko co uteklo s kamarádkou je opravdu drsný, zadřel se pod kůži..

BooksLucyKing
17.07.2013 5 z 5

Škoda, že nebyla kniha o něco delší. Těch příběhů bych uvítala víc. Ale tak i to, co tam bylo, mě hodně zaujalo. Afrika je prostě fascinující, ale na druhou stranu opravdu hodně drsná. Hlavní příběh toho děvčátka, co uteklo s kamarádkou, ten mě dostal asi nejvíc. A líbilo se mi, že se na to všechno pohlíželo s přemýšlením, o tom, jak moc vlastně misionáři pomáhají nebo napomáhájí africe. Pořád jsem s tím měla trochu problém, že proč pořád vnucovat afričanům evangelium a tak, ale ta předposlední kapitola mi pár věcí osvětlila.


rtesarova88
28.05.2013 2 z 5

Po prvním dílu Máma Masajů jsem se na tuto knihu velmi těšila. Abych byla upřímná tak mě velice zklamala. Děj popsán nezáživně až jsem se u ni chvílemi nudila.

Autorovy další knížky

Hanna Schott
německá, 1959
2009  81%Máma masajů
2019  86%Fany byla při tom
2010  70%Děti stepi

Kniha Děti stepi je v

Přečtených20x
Knihotéce13x
Chystám se číst6x
Chci si koupit2x