Děti, které se rodí v srdci

Děti, které se rodí v srdci https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/157526/deti-ktere-se-rodi-v-157526.png 4 29 7

Příběh adoptivní a pěstounské maminky / „Poněvadž jsme toužili žít jako každá jiná rodina a nemohli jsme mít vlastní děti, tak jsme přijali děti do adopce. Řekli jsme si: ‚Tak a teď jsme jako každá jiná rodina.‘ Mýlili jsme se.“ Knížka vypráví o dětech, které se narodily v srdci svých náhradních rodičů, které si do života přinesly různé problémy a genetickou zátěž. Život s nimi nebyl a není procházkou růžovým sadem a knížka popisuje „jiné“ rodičovství s otevřeností a zároveň v sobě nese naději pro všechny, kdo by rádi dítě osvojili nebo přijali do pěstounské péče a bojí se, zda to zvládnou. Kniha je retrospektivou, ohlédnutím za dvěma desítkami let rodinného života rodičů a jejich adoptivních dětí a dětí, které rodina přijala do pěstounské péče. Manželé Striovi postupně přijali do své rodiny osm dětí. Kniha osloví zájemce o skutečné příběhy pěstounských a adoptivních rodin. (Vložil uživatel: Moreanne)... celý text

Přidat komentář

lenkaabooks
21.06.2021 4 z 5

Vyprávění maminky jaké to je děti adoptovat a další děti přijmout do pěstounské péče. Manžele Striovi nelze než obdivovat, dali domov osmi dětem. V knize se nejvíce zmiňují děti s handicapem a to především autistka Petruška. Paní Striová otevřeně předává své pocity a zkušenosti s dětmi, které se jí nenarodily biologicky, ale v srdci.

elenai
22.06.2018 5 z 5

Manželé Striovi si zaslouží jen a jen obdiv. Rodiče adoptivní i biologičtí by se od nich mohli mnoho naučit. Z příběhu paní Striové cítím lásku, trpělivost a morální sílu ke všem svým dětem. Jen je škoda, že více prostoru nedostaly také další děti. Ovšem jejich jednání s Petruškou a Adamem, kteří jsou v knize nejčastěji zmiňováni, je pro mě silnou inspirací a o to víc si jich vážím jako lidí.


arket
03.08.2017 5 z 5

Vše už bylo řečeno. Rozhodně stojí za přečtení. Pro mne to bude Jedna z mála knih, ke kterým se po letech ráda vrátím.

Aveli
16.03.2017 4 z 5

Kniha se mi líbila, celou rodinu moc obdivuji, jak vše zvladají. Je to upřímná výpověď náhradní maminky, která se nebojí ukázat pravdu. Pro budoucí náhradní rodiče nebo lidi, kteří se zajímají o tuto problematiku vřele doporučuji.

pedi
19.11.2014 5 z 5

Znám paní Milu osobně a obdivuji ji.Hezky popsané situace,hlavně s Petruškou autistkou.Držím celé Striově rodině i ostatním podobným rodinám palečky

dark.ma93
26.07.2014 5 z 5

Sice po literární stránce to není dokonale psané, ale důležitější je u této knihy děj. Oceňuji tu paní, co to psala jako člověka a určitě kniha pomůže všem, kteří zvažují pěstounskou péči a rodičům, které mají dítě s postižením.

Nela2
14.06.2013 5 z 5

Lidské vyprávění ženy, která si osvojila a přijala do pěstounské péče poloromské děti. Myšlenka, která dala vzniknout názvu knihy, je mi blízká.

Štítky knihy

pěstounská péče adopce rodičovství podle skutečných událostí

Autorovy knížky

2013  86%Děti, které se rodí v srdci