Škrtič

Škrtič https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518331/bmid_skrtic-lAt-518331.jpg 4 30 6

Detektiv Martin Juncker série

< 3. díl

Škrtič je nejnovější kniha Kima Fabera a Janni Pedersen ze série o Martinu Junckersenovi a Signe Kristiansenové, která volně navazuje na předešlé díly série Tuhá zima a Pekelné léto. Oba vyšetřovatelé se po dlouhé době konečně zase setkávají jako kolegové v oddělení násilných trestných činů. Juncker se vrací do Kodaně, ale jeho život rozhodně není poklidný. Řeší nové bydlení, rozvod i vážné zdravotní problémy. Vrací se na své původní místo u kodaňské policie a začne vyšetřovat vraždu mladé ženy, která byla nalezená zardoušená a polonahá. Její oblečení se našlo pečlivě složené vedle těla. Jiné stopy jednoduše nejsou a Juncker při vyšetřování zažívá jakési dejà vu, protože mu okolnosti vraždy připomenou jeden dřívější nevyřešený případ. Signe je ráda, že se Juncker vrátil ze svého exilu v Sandstedu. V Kodani se odehraje politická demonstrace, při které je bodnut nožem mladý neonacista. Signe se ujme vyšetřování tohoto případu, ale zároveň se potýká s osobními problémy, především s následky znásilnění před čtyřmi lety a dochází jí, že bude muset začít jednat, aby mohla tuto kapitolu uzavřít. Škrtič je aktuální napínavý příběh o pomstě, zlu i strachu ze smrti.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Kvæler


více info...

Přidat komentář

Parwana
07.03.2024 4 z 5

(SPOILER) Další díl série nezklamal. Přečteno jedním dechem, zápletka byla neuvěřitelná a konec mě překvapil. Jsem ráda, že má hlavní ženská hrdinka konečně klid.

bozena3656
28.01.2024 5 z 5

Zase přečteno jedním dechem. Zajímavě zpracované téma a moc mi to bavilo. Doporučuju


Hakate
10.12.2023 3 z 5

Za mě zatím nejslabší že série, velmi pomalý rozjezd, kniha cca do poloviny knihy spíš nudí. Tentokrát v knize řešíme spoustu osobních problémů hlavních postav Signe i Martina. K objevení vrah -Skrtiče nám opět pomohla náhoda. A zbytek se dozvíme zase snad příště.

Obelix15
09.12.2023 3 z 5

(SPOILER) Tak nějak nevím, co si mám o knize myslet. V první řadě mi tento díl přijde jako nejslabší z celé série. Dlouho mi trvalo než jsem se do knihy začetl. Příběh mi přišel nezáživný, bez emocí a bez zajímavé zápletky. V druhé polovině už to bylo lepší. Ku spokojenosti všech a za hlasitého potlesku celého oddělení se případ Škrtiče vyřešil. A co pobodaný extrémista? Komentář k zastřelenému kolegovi?? K tomu žádný závěr není??? Začíná se nám tu množit zlý, nepěkná věc, a to, že nedotahů u nově vydaných knih začíná být víc jak hub po dešti. Čím dál tím více to pak ovlivňuje hodnocení, celkový dojem z knihy a zadupe to do země její potenciál. Hlavně, že víme, že má hlavní hrdina po operaci prostaty při příchodu profilové psycholožky do kanceláře "ťuknutí v buřtíku"

astra3
30.11.2023 5 z 5

Tak to bylo povedené. Už se těším na další.

AlenaF
12.10.2023 4 z 5

Klasické detektivní vyšetřování, bavilo mě to. Těším se na další díl.

Autoři knihy

Kim Faber
dánská, 1955
Janni Pedersen
dánská, 1968

Kniha Škrtič je v

Právě čtených2x
Přečtených36x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce97x
Chystám se číst45x
Chci si koupit17x
dalších seznamech2x