Půlnoční kluk

Půlnoční kluk https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/415911/bmid_pulnocni-kluk-CTx-415911.jpg 3 59 18

JEDEN DETEKTIV. JEDEN VRAH. JEDNO SPOLEČNÉ TAJEMSTVÍ. Dětský domov Longrace, jehož chovanci byli vydáni na milost a nemilost krutým rozmarům nevypočitatelného ředitele Gordona Tallise, stával ve zpustlé londýnské ulici lemované chátrajícími viktoriánskými domy. Jediným, kdo se kdy dokázal Tallisově hrůzovládě vzepřít, byl Connor Laid, až uhrančivě chladnokrevný chlapec. Když pak jednoho dne domov zachvátí plameny a celá budova lehne popelem, o život při požáru přijde i její obávaný ředitel. Okolnosti oné hrůzné noci zůstanou na dlouho pohřbené pod příkrovem času. Po třiceti letech začne záhadný zabiják, vystupující pod přezdívkou Půlnoční kluk, postupně vraždit všechny, kteří v domově svého času vyrůstali. Detektiv inspektor Ray Drake dělá, co může, aby vražednou sérii zastavil. Ještě víc dělá však proto, aby skutečné pozadí těchto zločinů nikdy nevyšlo najevo...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Knižní klub
Originální název:

The Two O´Clock Boy , 2016


více info...

Přidat komentář

esfinge
16.12.2023 2 z 5

První půlka knihy se mi docela táhla, ale i tak jsem vydržela. V druhé půlce se příběh rozjede, aby pak ztroskotal na prekombinovanem závěru.

RADIN
22.11.2023 4 z 5

V detstve bol krutý a taký aj ostal.Kniha sa mi páčila.


Zlatinka.Emilly
12.05.2021 3 z 5

Knihu jsem do první poloviny nechápala, místy ani nevnímala, co čtu. Nelíbilo se mi to a chtěla jsem ji odložit. Nakonec jsem se překonala a začala dočítat druhou polovinu s dychtivostí, příběh nabral obrátky, byl plný zvratů a napětí. Někdy se prostě vyplatí projít si tím "nezáživným". Abych knihu nepřechválila, tak konec se jevil zmatečně. Bylo tam více zvratů, které se přes sebe bily a působily nepatřičně. Pisatel skrýval až do posledních stránek svoji klíčovou osobu, jímž byl půlnoční kluk. Nicméně jsem se lehce domyslela, kdo jím byl. Co mě zarazilo, když se Drake zeptal otázkou proč? Dostalo se mu odpovědi: Zabij mě a já ti to povím. Byl Drake Drake? Tak to bylo další překvapení.

kachnat
03.11.2020 4 z 5

Prvních pár stránek jsem nemohla přečíst. Pak mě děj vtáhl do sebe a i přes střídání časových linií a velkou kombinaci jmen a příběhů jsem knihu zhltla za 3 večery. Rozuzlení velmi zajímavé, přestože jsem od půlky knihy tušila, byla jsem kombinací překvapena.

Nočnípták
23.10.2020 3 z 5

Námět zajímavý, trochu překombinované. Docela čtivé, ale znám lepší detektivky. Docela jsem tápala,jak to bylo, došlo mi to až skoro u konce.

Köttur
04.10.2020 4 z 5

Nejsem moc fanouškem detektivních románů, ale tahle knížka byla úžasná. V prvních dvou třetinách to vypadalo jako průměrná detektivka s jasným vrahem už od prvních stránek, ale nakonec to přece jen dopadlo úplně jinak, než by kdokoliv čekal. Hvězda dolů je za to, jak to skončilo s Rayem, ale to už nebudu spoilovat.

Lucy_Dohnalova
02.07.2020

Osobně preferuji více napínavý děj.
Myšlenka knihy není špatná, ale nemohla jsem se do ní “zažrat”. Za mě tak 7/10

RendyaDav
13.01.2020 3 z 5

Knížka nebyla úplně špatná ,ale moc postav tak se začala stávat nudnou....

katrin510
01.11.2019

Nejspíš jsem už rozmlsaná autory jako Carter, Marsons, atd..., ale kniha mě nijak zvlášť nebavila. Dlouho jsem se nemohla začíst, teprve ve druhé polovině knihy mě to jakž takž chytlo, konec byl vcelku dobrý.. Ale je to dost průměrná detektivka, ke které už se určitě nevrátím a za chvíli zapomenu, o čem že to vlastně byla.

aydam
14.08.2019 4 z 5

Příběh na mě značně zapůsobil. Po dobu čtení jsem měl stísněné, znepokojivé pocity. Bál jsem se, co vše bude popsáno o domově a praktikách tamějšího ředitele. Nevím.... Asi kniha vybraná v (ne)správný čas.
Rozhodně nezapomenu.
Sedly mi krátké kapitoly a v časoprostoru děje jsem se orientoval.

jprst
20.07.2019 2 z 5

Zajímavý námět, ale zbytečně překombinovaný, což příběhu jen škodí. Prostě kniha, na kterou si za pár měsíců ani nevzpomenu.

KatkaP.
19.03.2019 2 z 5

Velmi průměrná detektivka, do děje mě vtáhla až ke konci knihy, nemohla jsem se začíst. Chaotické přepínání postav a času. Rozuzlení zajímavé, ale s tématem mohl autor lépe pracovat.

gad
08.01.2019 5 z 5

Velmi zajímavý příběh. Místy sice trochu chaotický, ale napínavý až do samého konce. Jednotlivé osudy aktérů jsou pěkně propletené a spojitosti autor odhaluje postupně, přičemž střídá vyprávění současné s minulým. Četlo se mi to velice dobře.

SilvieSisinka
18.01.2018 3 z 5

Prumerna kniha,cetla se celkem dobre.Jen obcas trochu gulas v postavach.Konec knihy me prekvapil.

PaniJani
14.11.2017 3 z 5

Nebyla to špatná kniha, ale nebyla to ani taková, ke které bych se vracela. Jak už tu někdo psal, trošku mi Flick připomněla Etiku Fosterovou. Děj nebyl špatný, ke konci mě i překvapil, ale celkově to na mě působilo tak nějak nemastně neslaně.

petula22
23.10.2017 4 z 5

Kniha je čtivá, začátek trochu zmatečný, ale pokud se člověk soustředí na množství postav, dává vše smysl a rychle se začte.

Iki1
15.10.2017 4 z 5

Thriller přináší pátrání po sérii vražd. Prolíná se s dávnou minulostí aktérů v anglickém dětském sirotčinci. Tento zážitek se zapíše do jejich psychiky. Čtenáře tedy očekává množství brutálních vražd s nutnými detaily a nakonec nečekané rozuzlení, které k tomuto druhu literatury prostě patří. Průměrné počtení s množstvím postav a tedy i nutnou dávkou ostražitosti, abychom se neztratili v ději.

Kekik
19.08.2017 4 z 5

Jeden detektiv. Jeden vrah. Jedno společné tajemství. Jedna kniha, kterou je těžké komentovat bez spoilerů, ale zkusím to.
Příběh je psán v dvojím čase. Současnost a rok 1984. V tomto roce se staly velmi dramatické události v dětském domově Longrace, což byl základ pro zrod "zrůdy".
Půlnoční kluk mě zaujal, i když občas jsem měla pocit, že je to až moc zamotané. Je zde několik dějových linek. Samozřejmě vše souvisí se vším. Vyskytuje se celkem dost postav. Víc než vyšetřování případů (postupy, svědectví atd jako třeba u sérií s Kim Stoneovou či Erikou Fosterovou) je kniha většinou o tom, jak nahánějí půlnočního kluka. Tedy krom Flick- ta jediná mi připadala jako skutečný detektiv a vykazovala jistý postup při hledání vraha. Trochu jsem se ztrácela v čase, když byla současnost. Co vše se stalo během pár hodin. Je pravda, že to je z pohledů různých postav, ale když to vezmu jen třeba u Raye Drake, tak ten toho stihl prožít za den :)
Konec je dlouhý, hodně dlouhý. A připadal mi, že je otevřený. Já bych pár informací ještě přidala. Třeba v dalším dílu, jestli bude, se dozvím, jak to vlastně dopadlo.
Ale hlavně mě konec moc zklamal. Takhle to tedy dopadnout nemělo. Bylo tam až moc "převrahováno". A úmrtí jedné osoby (smrt způsobená udušením cizí rukou)- to mě hodně namíchlo. I když je to asi pochopitelné, ale já to stejně nepřijímám. Jistě by se to dalo vyřešit jinak. Já mu totiž tak moc přála šťastnější osud. Proto o jednu hvězdu méně než jsem původně chtěla udělit.

Štítky knihy

thrillery

Autorovy knížky

Mark Hill
britská
2017  68%Půlnoční kluk

Kniha Půlnoční kluk je v

Právě čtených1x
Přečtených93x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených5x
Knihotéce80x
Chystám se číst78x
Chci si koupit13x