Design publikací

Design publikací https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/19768/bmid_design-publikaci-Nf5-19768.jpg 3 2 2

Kniha Design publikací zkoumá různé vlivy na tuto oblast designu včetně životnosti dokumentů, globální spotřeby a požadavků distribuce, vystavování a ekologických otázek. Rozebírá způsob, jak publikace upoutávají čtenáře a spojují se s nimi na estetické a emocionální úrovni prostřednictvím informací, které předkládají, svým vzhledem a tím, jaký pocit ve vás vzbuzují, když je držíte v ruce. Tato kniha rozebírá obor design publikací pomocí pohledu na jeho jednotlivé prvky a formy. Popisuje zásady grafického designu, zvažuje materiální a finanční důsledky výrobních otázek a pojednává o specifických designérských potřebách různých druhů publikací. Zkoumá všechno od komerčních požadavků na obálky a navigační úlohy sazebních obrazců (rastrů) a grafických návrhů po fyzické požadavky na formát a vazbu. Tento mezinárodní výběr předvádí šíři a rozmanitost designu produkovaného v této oblasti a současně představuje inspirativní prostředí designérů a studií, v nichž vzniká. Kniha ukazuje, jak rozsáhlý je prostor pro tvořivost ve všech oblastech designu publikací.... celý text

Literatura naučná O literatuře
Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

What is publication design?


více info...

Přidat komentář

lushi
20.08.2015 2 z 5

Docela pěkná knížka. Ale to je asi tak všechno. Obsahově mi nic nedala, snaží se zabývat základy designu publikací, ale ke každému aspektu je napsáno pár odstavců, které jsou pojaty příliš obecně. Většina publikace je tvořena portfolii designerských studií, ale ne vždy je u ukázek prací těchto studií napsaný srozumitelný popisek. Takže na inspiraci asi dobrý, ale knížka z knihovny se na inspiraci moc nehodí (protože ty peníze bych za tuto knihu určitě nedala).

maciii
15.03.2012 4 z 5

Hezká publikace, která shrnuje základní problematiku, ale bere ji na můj vkus příliš všeobecně a málo do hloubky. Tenhle nedostatek si však vynahrazuje obrovkou obrázkovou přílohou, se spoustou zajímavých a okomentovaných ukázek.


Autorovy další knížky

2007  60%Design publikací
2007  90%Podoby moderního designu

Kniha Design publikací je v

Přečtených4x
Doporučených1x
Knihotéce9x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x