Deprese - Jak pomoci a neztratit sám sebe

Deprese - Jak pomoci a neztratit sám sebe https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474604/bmid_deprese-jak-pomoci-a-neztratit-sam--hep-474604.jpg 4 5 3

Tuto knihu si prohlížíte pravděpodobně proto, že někdo z vašich blízkých trpí depresí. Nejste sami, kdo má ve svém okolí člověka, jenž se potýká s touto nemocí. Depresi zažije podle statistik v životě každý pátý člověk. Ve skutečnosti je jich ale ještě více. Pokud začne váš partner, bratr, sestra, dítě či rodič trpět depresí, budete si klást řadu otázek: Co cítí člověk s depresí? Jak mu mohu pomoci? Čemu se mám naopak vyhnout? Jak mohu svého příbuzného trpícího depresí přimět k tomu, aby vyhledal profesionální pomoc? A jak najdu vhodnou pomoc? Co mám dělat, abych to vydržel já sám? V hledání odpovědí na tyto a podobné otázky vám může pomoci právě tato kniha. Kniha nabízí rady, tipy a strategie, které vám pomohou situaci zvládnout, abyste se psychicky nezhroutili. Pro osobu trpící depresí můžete udělat hodně. Nesmíte však zapomínat chránit také sami sebe.... celý text

Osobní rozvoj a styl Psychologie a pedagogika Zdraví
Vydáno: , Grada
Originální název:

Depression - Helfen und sich nicht verlieren


více info...

Přidat komentář

Mr.Fox
14.12.2023 5 z 5

Byť je kniha prezentována pro rodinu blízkého člověka trpícího depresí, z mého pohledu je více cenná naopak pro trpícího. A to z důvodu, že se často těžko hledají slova a přirovnání k tomu, co se v hlavě odehrává a co nemocný pociťuje. Kniha může pomoci problém nalézt a správně pojmenovat, může pomoci s výkladem problému směrem k rodině, stejně jako k lékaři. Kniha je napsaná opravdu velmi dobře a jelikož "co člověk s depresí, to jiný případ", je potřeba si uvědomit, že zde nelze škatulkovat. Proto souhlasím s příspěvkem danuus níže, a doporučuji zvýraznění textů, se kterými nemocný nejvíce souzní. Teprve poté má tato kniha pro rodinu a blízké smysl, a teprve poté má možnost opravdu pomoci.

danuus
23.05.2023 5 z 5

Velmi dobrá kniha, skutečně srozumitelně a pro laiky popsána deprese ze všech stran. Doporučuji lidem s depresí nejdřív přečíst, zvýraznit věci, které se vás týkají a potom dát přečíst blízkým. Knížku vřele doporučuji.


knihovna1
23.07.2021 5 z 5

Kniha je srozumitelně napsaná, i když některé myšlenky a moudra se v ní opakují. Je velmi nápomocná lidem, kteří žijí s lidmi nemocnými depresí a podobnými poruchami chování. Takových knih moc není.

Štítky knihy

deprese

Autorovy další knížky

Huub Buijssen
nizozemská, 1953
2006  100%Demence - Průvodce pro rodinné příslušníky a pečovatele
2021  88%Deprese - Jak pomoci a neztratit sám sebe

Kniha Deprese - Jak pomoci a neztratit sám sebe je v

Právě čtených1x
Přečtených6x
Doporučených2x
Knihotéce6x
Chystám se číst5x
Chci si koupit5x