Deník pro jiný svět

Deník pro jiný svět https://www.databazeknih.cz/img/books/87_/87098/denik-pro-jiny-svet-87098.jpg 5 2 2

Deník pro jiný svět je román, ve kterém jeho autorka Marta Urbanová naplňuje motto: "Pro tolik blaha, tolik bolesti". Próza úspěšně představuje syrovou skutečnost jednotlivých údobí života hlavní hrdinky, která vypráví svůj příběh. Venkovská dívenka se vlastní pílí a sebekázní stane doktorkou, ale ten venkov v ní přes všechny nabyté zkušenosti zůstane. Jde o místy až dojímavý text, o jeden z příběhů, který nepochybně na dlouho utkví v paměti. Román má hodně společného s předcházející úspěšnou Vteřinovou nocí, ale jde tu nesporně o hlubší ponor a vlastně pokračuje tam, kde její hrdinka skončila, zvláště pokud jde o utrpení, kterého se tu nakupí až příliš na jednoho člověka. Nejde pouze o čas, kdy se její láska následkem nechtěného rozvodu mění v nenávist, ale i o smrt milované dcery a v neposlední řadě i o problémy spojené s vlastní nemocí.... celý text

Přidat komentář

Radimka
20.06.2023 4 z 5

Psáno krásným jazykem, příjemně se mi četla, jen hlavní hrdinka mi lezla na nervy tím, jak byla naprosto neschopná vzepřít se manželovi. Sice měla strašnej život, ale za dost věcí si mohla sama.

1alena1
03.09.2011 5 z 5

Útlá knížka, která mě uchvátila nádherným jazykem. je vidět, že autorka píše i poezii, její čeština je malebná a specifická, jazyk jsem obdivovala už v knize Vteřinová noc. Stojí za přečtení.