Den poslední

Den poslední https://www.databazeknih.cz/img/books/95_/95243/den-posledni-95243.jpg 4 22 9

Tato kniha je postavena na brilantním nápadu, je sepsána napínavým stylem. Milióny čtenářů se od ní nebudou moci odtrhnout a až ji dočtou, budou se o své dojmy muset podělit s ostatními. Připravte se. Toto je nejnovější a nejlepší dílo mezi apokalyptickými vědecko - fantastickými thrillery. Miliardy lidí se připravují na konec světa. Miliardy lidí tají dech. Naplní se opravdu divoké fantazie nejrůznějších proroků? Skončí svět takový, jaký jej známe? Přijdou divoké výjevy, které označí počátek nové éry. Náhle se těmto dostane děsivé předpovědi. Na Štědrý den se na tajný vědecký ústav v izraelské poušti Negev snese ohnivá zkáza. A potom se o půlnoci na přelomu roku objeví krásná mladá žena, obdařená podivnými obdivuhodnými schopnostmi. Výjimečná moc, kterou je tato éterická bytost nadána, budí nadšení i znepokojení. Jon Feldman, ostřílený televizní reportér, je stále hlouběji vtahován do tajemného přediva vztahů k této ženě. Tento nenapravitelný skeptik zjišťuje, že se stále více ocitá pod vlivem jejího kouzla, zatímco ostatní se hádají, zda nejde o trojského koně, který přinese zkázu celému lidstvu. Feldman je přinucen čelit svým nejtajnějším obavám a zároveň odkrývá spiknutí na nejzazší hranici rozvoje biologického inženýrství. Potom náhle v jediném okamžiku velké krize, která ohrozí jeho život, Feldman najde, co hledal, a jeho život již nikdy nemůže být stejný, jako býval. Tato kniha je triumfem napětí, představivosti i nejrozvinutější vědy. Vyvolává řadu provokativních otázek o nejvlastnější podstatě a hloubce naší víry - a přináší jeden z nejlepších thrillerů své třídy.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Last Day , 1997


více info...

Přidat komentář

Obelix63
05.05.2022 4 z 5

Velmi čtivé, bohužel ten "hurá" závěr to naprosto zazdil. Všichni prozřeli a vše bylo sluníčkové. Škoda.

Magie233
24.10.2021 4 z 5

Zajímavý námět a netypický příběh se zvláštní kombinací sci-fi a tradičního náboženství.
Kniha k zamyšlení - náboženství jako víra v protiklad dvou principů, dobra a zla. Závěr byl předvídatelný, ale přesto velice zajímavá a dobře čtivá kniha se sympatickými hlavními postavami.


LenysekC
07.12.2019 5 z 5

Četla jsem už kdysi, jen pár let po vydání, a vím, že už tehdy mě to velmi oslovilo. Dneska mám takový ten boj sama se sebou za sebou (aspoň částečně), a kniha se mi dostala znovu do rukou. No, už ji z nich nedám. Ačkoli po literární stránce by mohla být lepší (trochu šroubované dialogy atd.), to poselství je boží :)

Katjushaa
17.06.2019 3 z 5

Tak nevim. Porad jsem cekala, ze se neco zasadniho stane, ale ten konec mi prisel takovy plytky. Nekdo to tu hodnotil jako thriller, ale ten ja tam nevidim ani naznakem. Myslenka zajimava, ale zadny vetsi dojem to ve mne nenechalo.

Metroušek
04.03.2017 5 z 5

Vynikající, přemýšlivý, podnětný a inteligentní thriller, zejména pak pro ty, kdo se zajímají o náboženství, církve a jiné sekty, spiritualitu i ateismus, a snesou jejich oprávněnou, sžíravou kritiku. Neprávem opomíjený thriller o konci milénia, který byste neměli minout. Druhý příchod Krista je velice přitažlivě popsán a Kristus je dozajista sexy jako nikdy předtím... Výše uvedená anotace knihy nijak nepřehání, je to brilantní dílo. Nedejte na zdejší nízké celkové hodnocení, tedy pokud nechcete prostoduchou, snadno čitelnou i zapomenutelnou jednohubku. A co takhle přeložit autorovu další knihu The Knowledge of Good & Evil, než k ní dopíše druhý díl? Je fakt dobrá, má skvělý a neotřelý nápad, a druhý díl bude zřejmě ještě lepší, protože ke konci se autor v popisu cesty svého hrdiny podsvětím slušně rozjel. Kleier píše až moc pomalu, ale je to síla.

romankrasa
03.10.2015 5 z 5

Skvělé čtení. Zajímavý námět. Četl jsem před lety, zase se k ní musím vrátit. Zajímavá myšlenka, podmanivý děj a rozuzlení. Jeza si Vás získá - rozhodně doporučuji

Dines
25.05.2014 5 z 5

Doporučuji, trochu námět který mi není nejbližší, ale podaný výborným způsobem, který vás baví až do konce a to hodně dobře.

Mari
06.06.2013 1 z 5

Dávám jednu hvězdičku za čtivost, ale jinak je kniha plná klišé a neobsahuje žádnou zásadní originální myšlenku.

JitEliOsk
07.08.2012 5 z 5

Již se blížím do finále této knihy a vřele ji všem doporučuji, protože vás naprosto strhne. Pozvolna se rozvíjející děj. Nejprve jsem téměř vůbec netušila, co vlastně rozečítám, ale děj mě více a více začal pohlcovat, až mě mrzí, že už jsem u konce.:-) Skvěle napsaná kniha.

Autorovy knížky

Glenn Kleier
americká
2000  83%Den poslední