Den koloběžky

Den koloběžky https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504660/bmid_den-kolobezky-W2i-504660.jpg 5 13 8

Sdílíme věci, třeba koloběžky. Jestlipak sdílí ony s námi naše životy? Co když znají naše myšlenky, nálady, pocity, obavy i touhy? Pojďme to vyzkoušet! Vložme ruce na řídítka a sdílejme společnou cestu. Sbírejme střípky našich životů…

Přidat komentář

Vester
31.12.2023 5 z 5

To, jak je uchopený Den koloběžky, kdy mluví, její pocity je zajímavé. Koloběžky potkávám (více ty zelené) a nikdy by mě nenapadlo o nich takto psát.
Kniha byla nenáročným čtením. Navíc je útlá, takže kdo nerad čte knihy protože jsou tlusté, je to volba pro něj.

pavel3873
29.05.2023 5 z 5

Knížka se mi opravdu líbila. Velice příjemné čtení. Řada příběhů ze života, kterých se kolem nás odehrává každý den mnoho. Zdánlivě naprosto běžné přesto přimějí člověka k zamyšlení nad jejich poselstvím.


Jenda6
09.04.2023 4 z 5

Vtipný nápad použít koloběžku jako vyprávěče příběhů těch, které vezla, umožnil autorce spojit do jednoho celku řadu různých kratších příběhů navzájem spolu nesouvisejících.
Je to milé a hezké počtení, které vypráví něco o životě (životech), a přitom nementoruje.

IrenH
26.03.2023 5 z 5

Je vidět, že autorka pozorně vnímá svět kolem sebe. Své postřehy přenesla do krátkých
a výstižných příběhů, které
pojala nezvyklým a originálním způsobem.

IvaLB
26.03.2023 5 z 5

Knížka se mi libila. Příběhy v ní jsou rozmanité a každý si najde ten svůj (možná se i v některém pozná). Hlavně jsou pěkně a nenásilně popsána "poučení". Kdo chce, má o čem přemýšlet :-). Prostě povedená prácička :-)
IvaLB

Mihas
01.03.2023

…zdravím Věrko, s poděkováním za radost našeho setkání a daru tvé knihy
„Den koloběžky“,
Motto : „NEJSI JEDINÝ, JSI JEDINEČNÝ“, jak věřím, najde čtenář, v příbězích života v ní uvedených.
Její četba jistě zahřeje, v uvědomění si života, jenž nám byl darován.
I když „malé“ dílko dýchá jedinečností tím, že z něj můžeme čerpat poznání a uvědomění si, že „ŽIVOT JE FASCINUJÍCÍ“!
Za sebe mohu říci, že při čtení řádků jejích kapitol, se mi na mysl vracel Biblický verš:
…Ovocem Ducha je pak, láska, radost, pokoj, trpělivost, dobrota, věrnost, mírnost a zdrženlivost, Tomu se žádný zákon nevyrovná.
(Gal 5:22)
Děkuji a přeji ať tvá mysl skrze pero ve tvé ruce, píše a přináší ke čtenáři další radost a poznání jedinečnosti každého dne.
S přáním, ať se ti daří a příběhy „hrdinů tvých knih“, každého čtenáře ma mysli vždy blaží.
Milan

StaninaLJ
26.11.2022

Den koloběžky mě pohladila po duši a budu se k ní vracet. Příběhy ze života, které mají poselství. Knížka má i prima formát, který se vejde do kabelky. Díky Věrko za krásné počtení!
Stáňa Bílková

jarda21
07.11.2022

Knížku Den koloběžky jsem přečetl jedním dechem. Krátké příběhy jsou plné lidství, pochopení lidských starostí a snů. Paní Krpálková dokonale chápe lidskou psychiku. Prostřednictvím vše chápající koloběžky nám přibližuje touhy, trápení a osudy jejích uživatelů. Už pouhý nápad oživit koloběžku a dát jí schopnost pozorovat, vnímat a rozumět, je neotřelý, zvláštní a originální. Autorka do neživé koloběžky vtělila část sebe sama. I ona pozoruje, vnímá a chápe svět kolem sebe a lidi v něm. Knížka je napsána vtipně, oddechově, ale také nás donutí k zamyšlení. Byla by škoda si jí nepřečíst.
Jarda Štroner