Den je krásný

Den je krásný https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518799/bmid_den-je-krasny-8CR-518799.png 4 31 11

Osmnáctiletá blondýna z dobré rodiny, Grace Gilmorová, žila dosud jako porcelánová panenka pod skleněným zvonem. Všechny střípky v blyštivé mozaice zapadaly na své místo: krásní a milující rodiče, princ na bílém koni připravený se s ní oženit, dokončená střední škola a příslib vysněné univerzity. Stačila jediná noc a tři podpásovky, které jí uštědřil nelítostný osud, aby celé pečlivě vystavěné domino popadalo a Grace musela přehodnotit celý svůj dosavadní svět. Se střepy iluzí v batohu a úlomky starého života v srdci se Grace vzepře své dokonalé budoucnosti, o níž rozhodují všichni kromě jí samotné. Vydává se na spontánní road trip po Spojených státech a je pevně rozhodnutá řídit se instinktem a svými sny. V New Yorku se seznámí s Channingem, nezdvořilým, ale laskavým mladíkem dechberoucí krásy. Jeho modré oči prosvětlí šedé nebe Graceina srdce jako blesk. A osud jako by chtěl cesty těchto dvou mladých lidí proplést, takže sdílí různé etapy cesty od Pensylvánie po Ohio, od Kentucky po Illinois, dokonce i na slavné Road 66. A zatímco se Grace musí naučit rozpoznávat své nové autentické emoce, tak vzdálené jejímu starému životu, musí Channing zúčtovat s tragickým tajemstvím svého vlastního života, které ohrožuje jejich sen o krásné budoucnosti.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Red
Originální název:

E un giorno bellissimo , 2017


více info...

Přidat komentář

kikikrat
24.04.2024 4 z 5

Chemie mezi těma dvouma funguje skvěle. Měla jsem trochu problém někde v polovině knihy, kdy jsem měla pocit, že se ti dva trochu motají v kruhu a nikam se neposouvají. Konec mi vháněl slzy do očí. Byl to krásný zážitek, celá tahle kniha. Doporučuji všem, kteří v knihách rádi cestují, nevadí jim vážná témata a trochu pomalejší romantika.

KatyM.
03.04.2024 5 z 5

Nádherný příběh plný emocí, jedna z nejhezčích knih, které jsem četla. Určitě se jednou k ní vrátím a budu se těšit na další knihy autorky. Doporučuji.


happy19
16.02.2024 3 z 5

(SPOILER) Asi jsem měla veliká očekávání...ale mě úplně nenadchla...
Nevyhovovala mi forma vyprávění...chvílemi až povrchní podání,zda překladem,neposoudím.
Pocitově proto hodnotím průměrem.
V tomto stylu mám radši sérii Na hraně zapomnění,která se mi u čtení vybavila.;-)
Kdo zná,tak pozná;-)
Ta je více procítěná...
Každý ať si udělá vlastní názor.:-*

,,Všechno,co chceš,je na druhé straně strachu."

mysterygirl
11.02.2024 5 z 5

Nádhera..nezapomenutelný příběh..

knihozroutka_il
26.01.2024 5 z 5

Tak tohle byla opravdu jízda! Krásná kniha plná emocí. Nedokážu vybrat, kterou z postav jsme měla nejraději, protože mi všechny totálně sedly. Grace a Channing, kterým by kdekdo mohl závidět jejich odvahu a cílevědomost. Gladys s Edwardem, ty prostě musí být radost potkat a cestovat s nimi. Nevýrazná amiška Kate, ale i Cedric, který mě sice drásal nervy, ale bez něj by se nic z toho nestalo. No a plch Fred? To už je taková třešnička na dortu!
Obdivuji všechny, kteří se dokážou sbalit a prostě nechat vše za sebou. Závidím jim to dobrodružství na které já nemám odvahu. Ale zde jsme cestovala s nimi alespoň v hlavě. A moc jsem si to užila.
Při závěru knihy jsem sice prolila potoky slz, ale i to k tomu patří.
Tohle je jedna z knih, u kterých se již teď těším na rereading.
Děkuji @knihydobrovsky za poskytnutí knihy k recenzi.

happystar
24.01.2024 5 z 5

Nádherná kniha. Budu se k ní vracet. Doufám že vyjde u nás více knih této autorky.

lali42
15.01.2024 5 z 5

Knížka se mi moc líbila, je emocionální, rychle ubíhala. Knížka nutí k zamyšlení nad životem v podobě jednoduché romance, nástrahami, úsměvnými příhodami. Uznávám, že pár věci jsem tam nečekala. A proto mě to tak bavilo.

MilackovaN
01.01.2024 5 z 5

Kniha, která podle mého nenechá jedno oko suché. Jsem ráda, že Grace najde své pravé já a vrátí jednomu chlapci chuť žít. Krásný příběh se silnými emocemi. Zamilovala jsem si nejen Grace a Channinga, ale i starý bláznivý pár a amišku Kate. Doufám, že se dočkáme jejího vlastního příběhu.

Moniska2410
06.12.2023 5 z 5

Tak tohle byla krásná jízda a já mám díky tomu hezčí den.

Přesně jak slibuje věta na obálce ,,Road trip plný nástrah, na jehož konci čeká sladká odměna."

Grace se v jedné vteřině zbortí život jak domeček z karet. A proto se rozhodne, že od všeho a všech si musí odpočinout a vydá se na cestu k sebepoznání. Udělá si seznam věcí, které chce zažít a v průběhu cesty se jí to daří plnit a já to díky tomu, jak byla kniha krásně napsaná, plnila celé s ní.

Hned na první zastávce pozná Channinga, který jí neřekne jinak než Bambi a vydají se na cestu spolu. Grace se mu svěří proč se vydala na tuhle cestu, jen on si své velké tajemství nechává pro sebe. Ale protože cítí, že k ní začíná něco cítit, rozhodne se, že s Grace už dál pokračovat nebude.

Jenže osud zařídí, aby se ti dva opět potkali.

Grace na cestě potká další skvělé postavy a celá tahle jízda je jedno velké pohlazení po duši. Každá postava se vám dostane pod kůži a jediné co mě mrzí, že příběh skončil.

Tahle kniha vám vykouzlí úsměv na tváři aby vám v zápětí puklo srdce a vy si vybrečeli oči.

Nebudu už prozrazovat víc, ať se můžete se všemi vydat na pořádnou jízdu, která ve vás zůstane pěkně dlouho. A třeba vás kniha inspiruje a vy se vydáte na svoji cestu životem.

Knihu jsme si přečetla díky spolupráci a jsem za to ráda, možná by mě minula a to by byla škoda.

evineckY
25.11.2023 5 z 5

Je to nádherná, emocionální a silná kniha,
u které jsem prolila potoky slz.
Ze srdce doporučuji.

GalaxyR
19.11.2023 5 z 5

Hezky v jednu ráno, protože chci vyjádřit své myšlenky ještě za čerstva.
Kdo miluje knihy jako Hvězdy nám nepřály, Všechny malé zázraky a Pět kroků od sebe... Tahle kniha vám dá naději, vezme naději a tak dokola, a vy až do samého konce nevíte, jak to všechno dopadne. Nemůžu toho říct moc, musíte to zažít sami a já bych si opravdu přála, abyste se tak rozhodli.
Je tam toho tolik, postavy, se kterými příběh prožíváte, slova, která se vám vryjou do paměti, momenty, které vám vykouzlí úsměv na tváři a chvíle, kdy nemůžete zastavit slzy.
Všechno jsem to milovala, je to jedna z nejlepších knih, které jsem přečetla. Na jeden zátah, nutno dodat.
Je to skvostně přeložené, muselo to být dokonale napsané i v originále, protože ta přirovnání, ten kouzelný jazyk, to už jen se jen tak nevidí.

Můžu vřele doporučit!