Démonium

Démonium https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41578/demonium-41578.jpg 3 28 3

Když Robert Reckliss dostane cosi, co vypadá jako záhadná měděná krabička, netuší, že se jeho život od základu dramaticky změní. Oné noci se jeho známý za záhadných okolností zabije; následujícího dne mu jeho blízký přítel prozradí tajemství, že existuje tajemná zbraň, která může vymazat západní svět z povrchu zemského. A úkol najít tuto zbraň, toto „Démonium", připadne na Roberta. Zbraň má za sedm dnů explodovat a Robert se musí vydat na cestu plnou zkoušek, aby našel klíče nezbytné k zastavení výbuchu. V zoufalém zápase s časem pátrá Robert po manhattanských ulicích; společníkem je mu záhadné médium Terri a neustále na něj dohlíží zlověstný Strážný. Vyšší síly mu brání v dokončení úkolu, Minotaurus krouží kolem kořisti... ... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Jota
Originální název:

The Malice Box , 2007


více info...

Přidat komentář

mulderka
24.07.2016 4 z 5

Kromě toho, že knížka je neuvěřitelně napínavá a skoro mi nedala vydechnout, se mi na ní líbil krásný popis skryté tváře New Yorku. Koho by napadlo, že toto poměrně "mladé" velkoměsto v sobě skrývá tolik drobných pozoruhodností a záhadných odkazů...?

Lusa
24.06.2014 4 z 5

Také bych tento kousek brala jako odpočinkovou četbu, ke které když se pár dnů, měsíců nedostanete, ani o nic moc nepřijdete. Líbili se mi vzpomínky na minulost a hrdinovo zkoumání velko města.


KellyH
28.03.2011 4 z 5

Ačkoliv mi chvílemi přišlo, jako bych tento námět už někde četla (hrdina musí projít zkouškami a úkoly, aby posléze zachránil svět), tak je to poměrně jednoduchá a čtivá knížka, se kterou jsem zabila jedno odpoledne a téměř 500 stránek mi uteklo jako voda.

Autorovy knížky

Martin Langfield
anglická, 1962
2007  64%Démonium