Dějiny magie

Dějiny magie https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37876/bmid_dejiny-magie-IC2-37876.jpg 4 28 8

Dějiny magie, magických kultů a obřadů od antiky po šedesátá léta dvacátého století

Literatura faktu Esoterika, astrologie, okultismus Historie
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

A History of Magic , 1987


více info...

Přidat komentář

LiKa00
12.08.2022 4 z 5

Za mě super kniha. Je hezky psaná, není nějak chaoticky zpřeházená, dá se snadno pochopit a je to vcelku takový hezký vstup pro lidi, co se o magii začínají zajímat.

Seabeast
10.03.2021 5 z 5

"Dějiny magie" jsou takovým pěkným startem do historie okultismu. Mně stručnost vůbec nevadila, právě naopak. Vzhledem k obsáhlosti tématu se jedná o základní a ucelený pohled na dějiny magie. Řekl bych, že obsahuje všechno zásadní od počátků až do druhé poloviny dvacátého století. Pro nezasvěcené do problematiky se jedná o vcelku stravitelné počtení, které možná některými termíny zamotá hlavu, ale někde se zkrátka začít musí. Kniha nepostrádá spád a text je logicky uspořádán. Pro remcaly - z hlediska neúplnosti - přeci existují mnohem objemnější publikace. Za mě maximální spokojenost a "Dějiny magie" plní svůj účel na jedničku.


OdvaznyMladyMuz
18.02.2020 3 z 5

Kniha je to velice stručná. Nic jiného se ani nedalo čekat, jelikož podrobně obsáhnout několik tisíciletí dlouhou historii na ploše necelých dvou set stran, prostě nelze. Jako inspirační zdroj však funguje docela dobře a tak by k ní čtenář měl i přistupovat. V jiném případě to bude pro něj spíše zklamání.

peter5446
04.12.2019 5 z 5

Nepostradatelná učebnice magie. Nepokrývá sice veškerou historii magie, nicméně člověk z ní může čerpat mnoho inspirace, pokud snad pochybuje o svých schopnostech a o existenci magie jako takové.

Ninash
22.10.2018 2 z 5

Kniha dobrá čo ja viem na môj vkus veľmi stručná toto je tak obšírna tematika, že je to hriech napchať do tejto minimini knižočky...ale dobre ako prvá knižka pre absolutnych začiatočníkov tohto odboru ok.

Markéta137
09.05.2017 4 z 5

Zajímavá knížka o tom, co v dřívějších dobách mělo mnohem větší význam a my můžeme být jen rádi, že žijeme v dnešní době, kdy nás nikdo například neupálí za čarodějnictví.

Silencia
14.09.2014 4 z 5

Nejlepší knížka, pokud se chcete něco dozvědět o dějinách magie. Zajímavá, čtivě podaná a je jen věčná škoda, že pro mě nemá smysl ji číst, protože si z toho stejně nic pamatovat nebudu.

Renik
25.01.2012 3 z 5

Moc zajímavá knížečka, sice alespoň v tomto vydání poměrně malé velikosti, ale nabitá zajímavým obsahem nás vede do světa magie, dozvíte se třeba více o alchymii, o dějinách magie, o středověkých čarodějnicích nebo za všechny mágy třeba kapitolka o Alesteirovi Crowlym. Kdo nemá rád moc malá písmenka ještě v malé knížce ať se poohlédne po jiné knize s podobnými tématy, protože toto je snad jediný zápor této knížky.