Dějiny jídla ve 100 receptech

Dějiny jídla ve 100 receptech https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/208865/mid_dejiny-jidla-ve-100-receptech-8Qm-208865.jpg 4 9 3

Autor shromáždil pozoruhodné a význačné recepty, počínaje jednoduchými pokrmy z Bible a klínopisných tabulek a konče haute cuisine moderní doby. Postupuje chronologicky, počínaje chlebem ze starověkého Egypta, putuje po všech kulturách a regionech, všímá si zmínek o jídle v antických pramenech i severských ságách, zmiňuje přelomové i nadčasové kuchařské knihy, jmenuje osobnosti jako Brillat-Savarin nebo Julie Childová. Nejde o kuchařku, nikdo netvrdí, že všechna jídla, o kterých Sitwell píše, si čtenář může i uvařit, ale o zábavné a překvapivé nahlédnutí do dějin člověka a jeho kultury.... celý text

Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: , Argo
Originální název:

A History of Food in 100 Recipes


více info...

Přidat komentář

deefha
25.05.2020 1 z 5

Nemůžu si pomoct, ale tahle podivná kniha ve mně zjevně zanechala naprosto opačné pocity, než ve většině ostatních čtenářů. Četla se mi neuvěřitelně špatně, s přestávkami jsem se jí věnoval víc než rok (!) a kdyby to nebyl dárek, tak by šla z domu po několika prvních listech.

Celou dobu jsem se těšil na těch 100 receptů, ale nakonec jsem dostal jen totálně chaotickou směs bizarních historek, neověřených domněnek, debilních názorů (kapitola o mikrovlnkách mě doslova zvedla ze židle) a útržkovitých postupů, podle kterých by nic neuvařil ani Babica.

Je mi to docela líto, protože autor má zjevně obrovský přehled (ačkoli se mi zdá, že ho má sice skoro ve všem - jen ve vaření ne), ale neumí udržet myšlenku ani v rámci jednoho odstavce, což mě u tohoto druhu literatury opravdu dovádí k nepříčetnosti. Má to být naučná literatura!

A zatím je to jako "dokument" na Prima Zoom :-/ Laciné, špatné a plné chyb.

GreenMagritte
15.01.2017 5 z 5

Dějiny jídla ve 100 receptech jsou velkorysou knihou, která nemůže chybět kuchařským profesionálům, lidem, kteří se zajímají o vaření, a zejména lidem, kteří o vaření rádi čtou. Je v ní neuvěřitelné množství informací, které jsou podávány jako zákusky po dobrém chodu. Autor navíc píše s lehkostí a humorem, který z knihy nedělá vážnou příručku, ale vzrušující výlet do dějin naší dennodenní potřeby – jídla.


RenataP
16.05.2015

Kniha, která je naprostým skvostem, neuvěřitelně LAHODNĚ a strhujícím způsobem napsaná!

Štítky knihy

kuchařky nápoje

Autorovy knížky

William Sitwell
britská, 1970
2014  76%Dějiny jídla ve 100 receptech

Kniha Dějiny jídla ve 100 receptech je v

Přečtených11x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce8x
Chystám se číst11x
Chci si koupit4x