Dějiny českých médií

Dějiny českých médií https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422599/bmid_dejiny-ceskych-medii-CBj-422599.jpg 4 17 3

Kniha přináší chronologický přehled historie českých médií na pozadí světových dějin. Zachycuje sociální a kulturní aspekty proměn tisku, vysílání a síťových médií a hlavní technologické inovace, které se na jejich vývoji podílely. V řadě samostatných medailonků připomíná významné osobnosti, jež jsou s médii neodmyslitelně spjaty. Noviny, časopisy, agenturní žurnalistika, filmy, rozhlasové a televizní vysílání, velká část internetové produkce (internetová verze tradičních médií, zpravodajské portály a blogy, mluvené slovo, filmy a hudba pro reprodukci či ukládání) a některé síťové služby jsou součástí jak naší každodennosti, tak ekonomické existence společnosti a politického rozhodování. Jsou také významným zdrojem kulturní produkce. V druhém vydání knihy došlo k velkým změnám především v kapitolách o médiích v meziválečném Československu a po roce 1989. Poslední kapitola zachycuje nástup internetové komunikace a digitalizaci českých médií. Publikace je určena zejména studentům vysokých a vyšších odborných škol, učitelům mediální výchovy, dějepisu a české literatury i všem, kdo potřebují či chtějí rozvíjet svou znalost masových médií a povědomí o jejich historickém vývoji.... celý text

Přidat komentář

Dandulka
19.12.2023 5 z 5

Výborně zpracované a přehledné. Dobře se mi četla.

TaťkaMF
20.12.2021 5 z 5

Přehledné, srozumitelné a informacemi nabité shrnutí vývoje českého mediálního prostoru od novin po televizní obrazovky.


Nuny
03.01.2020 5 z 5

Úžasně obsáhlá kniha. Je tu krásně shrnutý vývoj evropských i českých dějin médií, včetně politické situace, která je s médii neodmyslitelně spjata.
Za mě určitě doporučuji nejen jako učební materiál, ale i jako zajímavý historický pramen.