Dávné světy: Výpravy do zaniklých ekosystémů Země

Dávné světy: Výpravy do zaniklých ekosystémů Země https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523873/bmid_davne-svety-651fee2df1e5a.jpg 5 7 5

Pradávná minulost nám zanechala stopy v podobě fosilních záznamů, které odhalují, k jakým změnám v historii Země opakovaně docházelo. Thomas Halliday využil nejmodernější vědecké poznatky k jejich rozluštění. V této knize nechává úplněji než kdykoli předtím na stránkách ožít šestnáct fosilních nalezišť. Vydejte se na průzkum Země, jaká existovala kdysi, ponořte se do zkoumání změn, k nimž došlo během její historie. Odhalte způsoby, které život našel, aby se náhlým změnám přizpůsobil či důsledky toho, že se asimilace někdy nepovedla. Autor nám v románové próze na pozadí svých výzkumů ilustruje, jak se formují ekosystémy, jak druhy spolupracují, migrují, přizpůsobují se, vymírají a jsou nahrazovány. Je to dechberoucí počin – překvapivě emotivní vyprávění o přetrvávání života, křehkosti zdánlivě stálých ekosystémů a dopadu prehistorických událostí, které nám mají co říci také o naší současné krizi.... celý text

Literatura naučná Historie Přírodní vědy
Vydáno: , Kazda
Originální název:

Otherlands: Travels in Earths Extinct Ecosystems , 2022


více info...

Přidat komentář

roso.mak
17.04.2024 5 z 5

Naprosto skvělé. Nikdy bych neřekla, že paleo vědy mohou být tak poetické.

Thepaul
13.01.2024 5 z 5

Naprosto neuvěřitelná kniha. Vůbec si nedovedu představit, kolik úsilí muselo autora stát všechny informace posbírat a spojit v jeden celek. Jsem rád, že je v mé knihovně.


carcassonna
07.01.2024 5 z 5

Pre niekoho, kto sa rád niečo nové dozvie, kto bol v mladosti fascinovaný (a ešte stále je) dávnymi svetmi, je toto odmena. Samozrejme sa to nečíta úplne lahko, ale dá sa to zvládnuť. Odporúčam!

Egertová
04.12.2023 5 z 5

Mimořádně zdařilé, doporučuji.

McBerny
13.11.2023 4 z 5

Příjemné čtení až na velmi časté necitlivé zasahování do textu ze strany odborného lektora, který se neustále až směšně snaží demonstrovat své hluboké znalosti a polemizovat s autorem i na místech, kde to vůbec není třeba. Tato vlastnost o tomto člověku vypovídá mnohem víc než jeho curriculum vitae.

Štítky knihy

paleontologie fosilie, zkameněliny

Autorovy knížky

2023  97%Dávné světy: Výpravy do zaniklých ekosystémů Země

Kniha Dávné světy: Výpravy do zaniklých ekosystémů Země je v

Právě čtených4x
Přečtených9x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce38x
Chystám se číst31x
Chci si koupit18x
dalších seznamech1x