Dávné proroctví

Dávné proroctví https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12899/davne-proroctvi-12899.jpg 3 23 6

Boj o záchranu zakleté vesnice. Sourozenci Joe a Kerry odjíždějí z Londýna na prázdniny ke staré pratetě na venkov a nejsou tím nijak nadšeni, vždyť ji ani neznají. Postupně se jim však odkrývá záhada vesnice, která za vlády královny Alžběty unikla zkáze tím, že prostě zmizela z povrchu zemského. Ale to, co před čtyřmi sty lety znamenalo záchranu, se teď stává prokletím a záleží na Joeovi a Kerry, zda bude kletba čarodějnice ovládající počasí zrušena.... celý text

Pro děti a mládež
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Weather witch


více info...

Přidat komentář

Niky91
17.01.2021 2 z 5

Knížka mi zabrala delší dobu ji přečíst, nechytla mne tolik. Námět pěkný, ale mohl být dotažený do konce. Oddechová knížka pro školáky.

GabrielleE
19.07.2018 1 z 5

Podle mně šíleně odfláknutá knížka. Místy dost nelogická, celý děj se odehrává až moc rychle.


kuceju
01.06.2014 3 z 5

Supr kniha, ale od Stewarta asi nejslabší.

Joges
18.09.2012 1 z 5

Vzpomínám, tuto knihu jsem před časem četl na chalupě (na výběr toho tehdy moc nebylo). Kniha je založena především na dialozích, nejdůležitější jsou první dvě a poslední dvě kapitoly - jinak se tam toho příliš moc neděje. Vystupuje tam bratr se sestrou, čarodějnice pod jezerem ovládá přes počítač počasí. Zkrátka chaos a zklamání. Ale možná kdekterý školák nad moderním příběhem zajásá. Já mám však pocit, že podobnou knihu by s přehledem zvládla napsat mnohá literárně nadaná středoškolačka.

Pavlarucka
09.02.2012

Znovu klasický návrch: Děti jedou do starého domu a vůbec se netěší. Ze začátku jsem byla nadšená, že to nebude jen obyčejné "dobrodružství" ale řádný příběh. To se boužel zkazilo v momentu, kdy se dostali naši hrdinové pod vodu. Nudné popisování a celkem nelogické jednání nenapravila ani zrcadlová konverzace a konec mě celkové dostal. Spisovateli se asi nechtělo, bylo to opravdu odfláknuté.

Andrys
30.11.-0001 4 z 5

Hezká kniha pro děti kolem 10let, ale ani starším neuškodí. Občas se sice chovají jako rozmazlené děti, ale to se dá překousnout.