Dávná moc zlatého kapradí

Dávná moc zlatého kapradí https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488915/bmid_davna-moc-zlateho-kapradi-xZU-488915.jpg 4 14 3

Román pro ženy s nádechem tajemství. Jak dokáže úmrtí v rodině změnit spokojený život a úspěšnou kariéru mladé ženy? Rézi na základě obsahu poslední vůle váhá, zda zůstat u vysněné práce, či se vrátit zpět do místa, kde vyrůstala. V rukou nemá nic než vzpomínky, část dědictví a chuť pokračovat v odkazu týkajícím se její rodiny. Po čase a víru událostí ji však začnou trápit děsivé sny, v nichž odkrývá dávno zapomenutý, tajuplný příběh. Co vše způsobí porušení daného slova v kombinaci s prací na tajemstvím protkaném hradě Loket?... celý text

Přidat komentář

kolacky
09.04.2023 4 z 5

Příjemná jednohubka. Tajemno, romantika, hrad Loket, sympatičtí hrdinové, co víc si může holka od knížky přát.

andrea7459
06.07.2022 5 z 5

Kniha se mi velmi líbila, sice hlavní hrdinka mě trošku rozčilovala, že ji pořád nedochází o co jde a co se děje, ale jinak hezký příběh. Bavila mě historie hradu. Některé pasáže mohly být více rozvinuté a vysvětlené, ale i tak fajn čtení. Doporučuji. Ráda bych vyzdvihla fotografii na přebalu, krásná, jen škoda, že kniha není v pevné vazbě. Ilustrace jsou taky povedené.


Miri10
17.05.2022 5 z 5

Dávná moc zlatého kapradí je příběh, který máte za dva přečtený. Děj plyne svižně, nikde nejsou zbytečné vycpávky ani hluchá místa. Prostě vás to baví, takže pokračujete, než se ocitnete na konci. Hlavní hrdinka Rézi je sympatická a hrozně se mi líbí zdrobňování jmen v její rodině. Trochu mě zaskočilo, že se ze dne na den rozhodla změnit svůj život, protože mi nepřipadala jako impulsivní a unáhlený člověk, ale situace ji k tomu dotlačila, takže se to dalo pochopit.

Co mě ale bavilo ze všeho nejvíc, byla historie hradu Loket. Jeho kouzelné vykreslení, dávný příběh, který sledujeme prostřednictvím Réziných snů, a rouška tajemna, která celý příběh doprovází. Musím autorce složit pochvalu, protože jsem se místy i bála a u scény s děsivými obrazy mi běhal mráz po zádech. Bylo to moc povedené.

Celkově jsem spokojená. Jako čtenář romantických knih a milovník historie jsem dostala přesně to, po čem mé srdce toužilo a s klidným svědomím hodnotím 5*.

P.S. Kdyby vás náhodou historie nelákala, ta erotická scéna, která v knize je (a ne jedna) za to rozhodně stojí :-D. Lascivní, přesto ne vulgární. Prostě super!

Štítky knihy

tajemství

Autorovy knížky

Šárka Blažejová
česká, 1977
2022  79%Dávná moc zlatého kapradí

Kniha Dávná moc zlatého kapradí je v

Přečtených16x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce5x
Chystám se číst21x
Chci si koupit10x