Davidův dům

Davidův dům https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/403864/bmid_daviduv-dum-DLg-403864.jpg 3 9 2

Za deštivého podvečera se v Bruselu seznámí Martial, který vede ateliér malby na Akademii, se zoufalou mladou ženou a pomůže jí znovu nalézt radost z žití. Že by počátek milostného příběhu? Ne, Martial má z lásky strach. Připouští pouze slast a přátelství. A mladá žena žije v komplikovaném vztahu se starým fanfarónem, přistěhovalcem z Arménie, jenž si hraje na Toulouse Lautreca. K tomu má Martial neustále v patách stín svého poněkud zvláštního bratra. Pohne s jeho životem, když mu do něj vstoupí další osoby, jež mu předloží své osudy a ukážou mu tak přes své osobní starosti jasněji jeho vlastní nitro? Lambertův román je tak svým způsobem úvahou o smyslu života dnes tak módních „singles".... celý text

Romány
Vydáno: ekniha , Volvox Globator
Originální název:

La Maison de David , 2003


více info...

Přidat komentář

magnolia
07.03.2019 2 z 5

Obsah knihy jsem se pokusila vyjádřit štítky, ale ty nevystihují to, jak mě nebavila a dočítala jsem ji jen pro její malý rozsah. Čekala jsem příběh současný a ocitla jsem se v nějaké neurčité době a kvůli tomu, jak je kniha psaná, jsem měla pocit, že čtu nějakého klasika z předminulého století nebo ještě starší doby. Některé věty, které padaly z úst hrdinů (převážně umělců - malíř, spisovatel, herečka...) mi často připadaly zvláštní a nepochopitelné, jakož i samotní (většinou nesympatičtí) hrdinové a celý příběh.

mgeisselreiter
21.06.2018 4 z 5

Takový "obyčejný" příběh jednoho čtyřicátníka v Belgii, jak prožívá asi jeden rok, o jeho známostech, přátelích, prostě o jeho životě. Rozsahem nevelký román, skoro spíš novela, se čte velmi dobře a i přes svou "všednost" je působivý, ani vlastně nevím, proč. Nejspíš se autorovi podařilo to, co mnohým jiným ne - zaujmout. 80%, 20.6.2018.