David Livingstone: Životopisný nástin 1. díl

David Livingstone: Životopisný nástin 1. díl https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/472753/bmid_david-livingstone-zivotopisny-nasti-MqN-472753.jpg 4 1 1

Malý sešitový svazek pojednávající o prvních fázích života světoznámého cestovatele Davida Livingstona. Ukazuje tu Livingstona nejen jako objevitele a misionáře, ale hlavně jako člověka šířícího křesťanskou lásku a bojujícího proti ohavnému otrokářství.

Přidat komentář

Antoramix
14.10.2021 4 z 5

Malý sešitový svazek pojednávající o prvních fázích života světoznámého cestovatele Davida Livingstona. Ukazuje tu Livingstona nejen jako objevitele a misionáře, ale hlavně jako člověka šířícího křesťanskou lásku a bojujícího proti ohavnému otrokářství. Jeho pomoc africkým domorodcům je sice obdivuhodná, ale několikráte zasáhla jeho rodinu a to dost citelně. Překvapili mě hrůzné činy Búrů vůči domorodcům, jelikož ze znalostí o búrské válce jsem byl vždy na jejich straně. Známé koncentrační tábory Britů vůči Búrům si bohužel nic nezadají s krutostí Búrů vůči "tuzemcům". První díl konči konstatováním, že ještě bohužel nenastal čas na konec otrokářství, ale i tak je potřeba s ním bojovat.

Štítky knihy

životopisy, biografie David Livingstone, 1813-1873, cestovatel

Autorovy další knížky

T. S.
česká
1907  100%David Livingstone: Životopisný nástin 2. díl
1906  80%David Livingstone: Životopisný nástin 1. díl