Dave Gahan a Depeche Mode

Dave Gahan a Depeche Mode https://www.databazeknih.cz/img/books/83_/83212/dave-gahan-a-depeche-mode-83212.jpg 4 15 3

Kniha zachycuje kariéru slavné kapely Depeche Mode a jejího charismatického frontmana Davea Gahana od úplných počátků až po současný comeback.

Literatura naučná Umění Hudba a zpěv
Vydáno: , Volvox Globator
Originální název:

Dave Gahan, Depeche Mode & the second coming , 2009


více info...

Přidat komentář

MarqueeMoon
02.01.2023 5 z 5

Žiadna kniha o Depeche Mode ma nemôže sklamať, no už boli napísané aj lepšie knihy o najlepšej kapele na svete.

CarolC
15.02.2018 5 z 5

Výborně napsaná bigorafie. Nevěděla jsem, co od toho čekat, ale jsem naprosto spokojená. Kniha je rozdělená do několika krátkých kapitol, a tak se výborně čte i na kratších vzdálenostech a člověk se v tom neztrácí. Navíc se člověk i kolikrát dočte, jak vznikaly určité písně a jaký mají význam.


callahanh
13.11.2014 3 z 5

Těm, kteří jsou fanatickými fanoušky DM, tahle kniha nic nového nepřinese a je určena spíš těm, kteří skupinu buď neznají vůbec, nebo jen velmi povrchně. Baker tu sice odhalí několik zajímavých věcí a neznalým upřesní rozdíl ve zvuku jednotlivých alb, celá kniha je ale psána jakoby z rychlíku, protože většina událostí je tu odbyta dost rychle a spíš mimochodem a hlubší vhled jim bohužel chybí. Celé to chvílemi působí jen jako velmi dobrý kompilát z několika zdrojů, rozhovorů a ohlasů. Nečekejte tedy žádné zásadní pikantérie ze života rockerů, spíš takový stručný přehled o nejzásadnějších okamžicích v životě legendární kapely. Škoda, že některé věci nejsou jasněji řečené (ani po přečtení knihy vlastně nevím, kolikrát byl Gahan ženatý...), protože pak to celé působí dost zmateně. Oceňuji naopak přehledné zařazení diskografie na konec knihy, stručné vysvětlení motivace a vzniku jednotlivých alb a nastínění komplikovaných vztahů dvou hlavních osobností kapely. Opakuji, že pro zarytého "depešáka" tahle kniha smysl nemá, pro ty ostatní slouží víc než co jiného jako "předkrm" k nějaké rozsáhlejší biografii. 60%

Štítky knihy

životopisy, biografie hudba Depeche Mode hudební skupiny, kapely

Autorovy knížky

2010  81%Dave Gahan a Depeche Mode