Star Wars omnibus: Vzestup Sithů

Star Wars omnibus: Vzestup Sithů https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/155045/bmid_vzestup-sithu-1-155045.jpg 5 40 9

Za časů Republiky dohlíželi rytíři Jedi pod vedením Rady Jediů na dodržování míru a spravedlnosti v celé galaxii. A Sithové v ústraní čekali, až přijde vhodná doba, aby vyjevili svou existenci a pomstili se… V tomto Omnibusu Star Wars najdete sebrané příběhy z oné doby, která předchází ději Epizody I – Skrytá hrozba: přinášejí dobrodružství rytíře Jedi Qui-Gon Jinna a jeho padawana Obi-Wana Kenobiho; vzpomínají na výpravy předznamenávající rostoucí nebezpečí pro ušlechtilé členy Rady Jediů Mace Windua a rytíře Jedi Ki-Adi-Mundiho; vracejí se k anzatským kořenům expertky na zabíjení Jediů a lovkyně lidí Aurry Sing; a nakonec také líčí, jak sithský učedník Darth Maul zlikvidoval ve zločineckém systému všechny protivníky, kteří mohli zmařit vzestup a návrat Sithů!... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Star Wars Omnibus: Rise of the Sith , 2013


více info...

Přidat komentář

venomslav
19.07.2022 5 z 5

Asi nejlepší omnibus co u nás vyšel. Hlavním tahákem jsou příběhy Qui Gona a mladého Obi Wana.

Terva
17.08.2021 5 z 5

Sithové
jsou zpět,
sledujte jejich
nezadržitelný
vzestup!

Qui-Gon a Obi-Wan: Aurorient Expres
Qui-Gon a Obi-Wan: Poslední vzdor na Ord Mantellu
Auřina píseň
Rada Jediů: Vyhlášení války
Předehra k Povstání
Slib spravedlnosti
Darth Maul

https://www.databazeknih.cz/komentare-povidky/terva-87261

Tohle je éra republiky. Díky řádu Jediů, jehož rytíři slouží jako obránci spravedlnosti, prožilo mnoho světů Republiky téměř tisíc let míru. Dlouhé období klidu s sebou však přineslo falešný pocit bezpečí. … Před tisíci lety byli zlovolní Sithové poraženi, ale stále přežívají ve stínu, osnovují plány, rozmísťují své agenty a odvádějí pozornost Jediů problémy, které nikdy nelze zcela zdárně vyřešit. Je to ošidné ticho před velkou bouří.

Citát: Mé jméno...vědět nepotřebujete. (Qui-Gon a Obi-Wan: Poslední vzdor na Ord Mantellu)

Sedm příběhů, které spolu zdánlivě nemají moc společného. Ale přesto je spojuje jeden velký nepřítel. Ten hlodá v Republice i v jiných světech, pomalu se dere vpřed a už se začíná klubat nová vzpoura. Vzestup Sithů už snad ani nepůjde zastavit. Sedm povídek vám naznačí, jaké odhodlání je k tomuto vzestupu vede a co jsou pro to ochotni udělat.

Citát: Ať síla provází vás. (Rada Jediů: Vyhlášení války)

Dva příběhy v tomto svazku napsal kansaský rodák z Českými kořeny Jan Steven Strnad. Jedná se o příběhy Předehra k Povstání a Slib spravedlnosti. Oba příběhy jsou povedené a musím dodat, že i krásně nakreslené.
Nejkratším příběhem je Auřina píseň. Jedná se o vybarvený příběh, který byl původně jen černobíle nakreslen. A musel jsem uznat, že Auře to opravdu sluší.

Citát: Víš, že mě nemůžeš zajmout. Živou ne. (Auřina píseň)

Nemá smysl natahovat komentář a tak další povídky nechám na vás. Pokud si budete chtít přečíst komentáře ke všem povídkám, tak je najdete v sekci „části děl“ u této knihy. A nebo na mém profilu. Odkaz je na začátku tohoto komentáře. Při čtení jsem poslouchal soundtracky k filmovým příběhům Star Wars....

Citát: Měla v sobě kousek síly. (Předehra k povstání)


jesterkan
31.05.2020 5 z 5

Tak jak pisi ostatni. Skvely vhled do casu pred Skrytou hrozbou a priblizeni mladi Obi-wana.

37Tomanů
26.05.2020 5 z 5

Skvělý komiks z předaleké galaxie. Byly tam skvělé příběhy i trochu slabší ale jako celek to je perfektně vyvážené. Nejlepší příběh je ten o Jediích proti Yinchorri a o Maulovi.

KubaHanzelin
20.08.2019 4 z 5

Velmi příjemné doplňení děje před Phantom Menace, jen je škoda, že 3/4 souboru byla o Jediích, takže je název trochu zavádějící, ale přesto velmi dobré počtení!

LordSnape
17.01.2018 3 z 5

Och, to je ale zklamání! Co s Omnibusem, který se jmenuje Vzestup Sithů a kde se právě Sithové vyskytují opravdu jen velmi málo? Snad jen ten Maul...

Tomas@S
06.12.2017 3 z 5

Krasne barevne pribehy ze sveta Hvezdnych valek, nic prekvapiveho. Fanousky urcite potesi, neznalym to nic nerekne, jestli se takovy ctenar vubec najde :-) Ja zase takovy fanda nejsem, takze spis obcas nahodne vyberu podobnou sagu nez ze bych cilene patral po vsech existujicich pribezich. Ono to cele dohromady stejne nedava moc smysl :-) Takze spis takova jednorazova zalezitost.

FuriosoR
09.07.2017 5 z 5

Poslední dva roky jsem po tomto Omnibusu pokukoval, až jsem ho nakonec koupil... a nelituju toho!
Nejvíce mě zaujaly příběhy Rady Jediů, Qui-Gona a Obi-Wana, a samozřejmě poslední závěrečný arch s Darth Maulem, který celému Omnibusu kraloval, a díky kterému jsem hlavně tento Omnibus koupil.
Těším se na další.

Palorizek85
25.02.2017 5 z 5

Výborné, dokresluje pár mezer a trochu historie Ki Mundiho