Darebák

Darebák https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/174429/bmid_darebak-j77-174429.jpg 3 35 5

Jediné, co chtějí, je jeho mozek a jediné, co chce on, je cigáro. Komiks Franka Millera a Simona Bisleyho Darebák je příběhem chlapce jménem Jason. Ten zjistí, že ti, o kterých si myslel, že jsou jeho rodiče, jeho rodiče nejsou a že svět okolo něj je něčím úplně jiným, než se zdá. Komiks původně vycházel na pokračování v britském magazínu Gentlemen‘s Quarterly. Nyní si ho můžete přečíst v podobě, v jaké ho jeho tvůrci původně zamýšleli. Toto vydání obsahuje novou obálku, galerii skic, původní obálku a novou kresbu od Franka Millera.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

Bad Boy , 1997


více info...

Přidat komentář

trudoš
07.02.2020 3 z 5

Je mi jasný, že si koleduju o ukamenování pro umělecký nevkus, ale tohle byla vážně bída. Za pět set padesát kaček jsem dostal osmačtyřicet stran sice výtvarně i technicky vymazleného komiksu, ale s obsahem pro kočku. Sice hard 'n' heavy metal punk rock kočku, ale pořád kočku. Jako jo, individualita je důležitá věc, stejně jako mít vlastní názor na život, vesmír a vůbec, přičemž jakýkoliv zákaz ve jménu dobra nemusí být nutně dobrý zákaz. Tohle všechno vám ovšem nadhodí v podstatě až poslední stránka příběhu. Všechno před ní vypráví - napůl v metaforách, napůl v krvi - o boji malého nezbedy, co se snaží utéct z područí svých rodičů. Nutno podotknout, že hodně podezřelých rodičů, co dost možná ani nejsou jeho. Konec, tečka. To se přiznám, že jsem už utratil daleko menší peníze za mnohem více zábavy se stejným, ne-li lepším výsledkem. Asi holt nejsem správný anarchista. Každopádně vyvstává otázka, jestli ten by za něco takového dal peníze. Spíš to vidím na basu dobře vychlazených piv.

RomanTilcer
14.02.2019 4 z 5

Jak Bisleyho žeru, ten velkej formát nechápu, mám pocit, že kresbě spíš uškodil než prospěl.


borknagar
15.02.2017 3 z 5

Jednohubka, zajímavější kresbou a vydáním, než příběhem. V knihovně však vypadá báječně a rozhodně díky coveru zaujme. Slabší Miller, parádní Bisley.....

Disease
29.08.2016 5 z 5

Uznávám, že většina hodnocení je za Bisleyho malbu a také pro mě po delší době konečně solidní Miller, i když taková jednohubka.

DennisMoore
17.02.2015 4 z 5

Jednoduché, ale proklatě zábavné. Velký formát tentokrát na rozdíl od geniální Drsné školy nebo 300 sice nutný nebyl, ale neznamená to, že bych si na něj stěžoval.

Autoři knihy

Frank Miller
americká, 1957
Simon Bisley
americká

Kniha Darebák je v

Přečtených42x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce31x
Chystám se číst5x
Chci si koupit1x