Dar lásky

Dar lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/38196/mid_dar-lasky-RCa-38196.jpg 3 21 6

Hrdinka románu, krásná Jazz, pochází z jedné z nejbohatších starousedlických rodin v Kalifornii, přesto z ní vyrostla samostatná a velice podnikavá dívka. Její kariéra byla zpečetěna ve chvíli, kdy dostala od rodičů k narozeninám fotoaparát... Jazz se dokáže prosadit v tvrdé konkurenci. Když vyléčí šrámy na duši poté, co ji opustil milovaný muž v den, kdy měli mít svatbu, otevře si fotografický ateliér a postupně si získá takovou popularitu, že se stane dvorní portrétistkou mnoha význačných osobností. Ačkoli Jazz pracuje v Los Angeles, opravdový domov má u svého otce, na jednom z posledních rozsáhlých rančů na tichomořském pobřeží Kalifornie. Jazzin otec Mike Kilkullen, z něho odmítá prodat třeba jediný akr, třebaže ostatní majitelé prodávají půdu s obrovskými zisky a na místě volné přírody rychle vyrůstají bezduchá luxusní sídliště a nekonečné zelené pastviny mizí pod betonem. Po Mikově smrti se Jazz a její dvě nevlastní sestry jako dědičky tohoto zlatého dolu ocitají v obležení chamtivých agentů realitních kanceláří. Jazz stojí sama proti agentům i proti sestrám, které jsou nadšeny myšlenkou na pohádkové bohatství, jež by prodejem ranče získaly. Jazz by ráda sestry přesvědčila o jiném bohatství, jež vlastnictví půdy přináší. Jsou to právě tradiční hodnoty, chov dobytka, uchování překrásné přírody, původního způsobu života a odkazu předků. Možná, že se jí to s pomocí otcova vrchního honáka, který je jejímu srdci čím dál bližší, podaří...... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Dazzle , 1990


více info...

Přidat komentář

RMarkéta
21.11.2023 4 z 5

Kupodivu se mi tento romantický příběh hezky četl. Je to taková směs Jackie Collins, Danielle Steel a Rosamundy Pilcher. Rodinný majetek se těžko buduje, ale není složité o něj přijít. Proto bylo hezké, že se Jazz chtěla vrátit ke svým kořenům a udržet si rodinné bohatství, i když o tom se jedná až téměř v závěru knihy. Rodinný odkaz přesahuje prostor a čas. Každá rodinná historie je jedinečná. To platí všude na světě. Stejně má ta Amerika jiný životní styl.

Beáta753
09.09.2023 3 z 5

No tak jako z tohoto žánru - romantika, jsem četla plnější příběhy. Čekala jsem úplně jiný příběh podle úvodu knihy. A zatím se z toho vyklubalo příběh, který měl podle mne hodně scén navíc, které ani na sebe nenavazovaly. Abych nebyla jen negativní , líbila se mi myšlenka nezatracovat a neprodávat rodinné majetky a pokračovat v tom co začala generace před námi.


VeronikaNovotna
24.07.2023 5 z 5

Nádherná kniha, do které jsem se vžila tělem i duší. Bylo těžké se od té knihy odtrhnout.

mariva
28.12.2021 3 z 5

Romantický, místy až trochu naivní příběh. Pasáže s Jazz byly docela zábavné, životní osudy jejích sester už méně a spousta dalších postav příběh zbytečně natahovala a komplikovala. Možná by jejich vynechání dalo ději více tempa a čtivosti.

kika 13
11.12.2014 2 z 5

Slabé dějově amerika má jiný životní styl.

modranka
27.03.2013 2 z 5

Veľmi cítiť, že príbeh je už v roku 2013 zastaralý, a to ovplyvnilo moje hodnotenie. Námet už niekoľkokrát spracovaný. Mladí ľudia sa však môžu čo to podučiť o americkom živote.

Autorovy další knížky

Judith Krantz
americká, 1928 - 2019
1997  75%Princezna Daisy
1994  80%Mistralova dcera
1992  82%Než se znovu sejdeme
2001  76%Hřích, vášeň a brilianty
2002  62%Jarní kolekce

Kniha Dar lásky je v

Přečtených34x
Knihotéce37x
Chystám se číst4x