Danred a Onyxová cesta

Danred a Onyxová cesta https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/519177/bmid_danred-a-onyxova-cesta-P4Q-519177.jpg 5 6 3

Před stovkami let skončila Velká válka vytvořením neprostupných hranic mezi národy. Od té doby zavládl v celém světě Immenor mír. Život mladého Danreda se točí pouze okolo práce a příprav na zkoušky dospělosti. Vše se ale změní jednoho dne, kdy dostane úkol, jenž má splnit právě on. Od té chvíle už není nic jako předtím. Zlo, které bylo tak dlouho uvězněné, se nyní osvobodilo. Danred se s ním i za pomoci čarodějky Wantýry bude muset naučit vypořádat a najít svůj smysl života.... celý text

Přidat komentář

NicaCola
13.10.2023 5 z 5

Danred. Můj nový oblíbený knižní hrdina:) Ke knize jsem se dostala díky knižní štafetě, přičemž nám knihu poslal sám autor a já mu chci tímto komentářem strašně moc poděkovat. Poděkovat za to, že jsem byla mezi pár vyvolenými a knihu jsem si mohla přečíst. Poděkovat za to, že mi představil naprosto úžasný, nový magický svět, do kterého se ráda zase vrátím. A především mu chci poděkovat za to, že i v naší zemi se můžeme setkat s příběhem tak parádním, jakoby ho napsal sám Brandon Sanderson (jeden z mých nejoblíbenějších autorů fantasy).
Děkuji a... nechť Vás hvězdy ochraňují!

Vjeerus
19.08.2023 4 z 5

Mám ráda, když jsou knihy něčím odlišné a tato kniha to u mě splnila hned v několika bodech. Prvním je hlavní hrdina. Ne hlavní hrdinka s úžasnou (skrytou) mocí, kdy při cestě za záchranou světa najde pravou lásku, ale hlavní hrdina, který klade jednu otázku za druhou, někdy bez přemýšlení, a to ho často dostane do situací, kdy je potřeba jeho sebereflexe. Bavilo mě sledovat jeho cestu, kdy sice v mnoha ohledech dospěl, ale v dalších si zachovával povahu patnáctiletého kluka. Ten boj mezi mužem a klukem je prostě perfektní.
Další bod bych uvedla magii. Tím, jak ji autor vystavil, má jasná pravidla, takže jejím uživatelům opravdu nestačí jen nějaká genetická vloha nebo talent. Každá osoba za magii musí vlastně draze zaplatit a to nejen po energetické stránce.
Svět příběhu je fascinující svým rozdělením a prostředím. Trošku mi chyběla mapka, ale to je možná moje zkreslená představa, že každý fantasy svět potřebuje mít svou mapu. Každopádně epilog knihy slibuje, že v druhém díle poznáme blíž další národ.
Příběh plyne příjemným tempem, kdy autor chytře střídá akčnějsí části s těmi výpravnými, při kterých se dozvídáme víc o světě, což je za mě super a je minimální šance na nudu. A posledních sto stran děj opravdu vygraduje a letí až do konce.
Jediné mínus v knize pociťuji v malém popisu emocí, při kterých jen kloužeme po povrchu a například v momentě smutku vím, že hrdina sice brečí, ale chybí mi tam ta hloubka, co cítí uvnitř, aby postava nepůsobila takovým neosobním dojmem.
Moc děkuji autorovi za knihu v rámci spolupráce.


pajinkad
13.07.2023 5 z 5

Jedná se o velmi příjemně psané dílo, které se čte s lehkostí. Líbí se mi netradiční a zcela nové pojetí magie. Hlavní dějová linka nejprve ubíhá pozvolna a pomalu, ale pak přijde nečekaný obrat a už to sviští :). Všem doporučuji.

Autorovy knížky

Dominik Kameš
česká, 1993
2023  90%Danred a Onyxová cesta

Kniha Danred a Onyxová cesta je v

Přečtených7x
Doporučených1x
Knihotéce34x
Chystám se číst9x
Chci si koupit2x
dalších seznamech2x