Zlatý sarkofág

Zlatý sarkofág https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21302/zlaty-sarkofag-21302.jpg 4 47 8

Daniel Knox série

1. díl >

Will Adams ve svém prvním románu čtenáři předkládá strhující dobrodružství. V roce 323 před Kristem zemřel v Babylonu legendární vojevůdce Alexandr Veliký a jeho ostatky byly poté přeneseny do egyptské Alexandrie, kde byl ve zlatém sarkofágu pohřben v okázalém mauzoleu, jednom z divů světa. Tak to mělo zůstat navěky, ale po řadě zemětřesení, válek a požárů se Alexandrův hrob ztratil. V roce 2007 se setkáváme s potápěčem a archeologem Danielem Knoxem, který pátrá po místě Alexandrova posledního odpočinku. Během stavby nového hotelu dojde k nálezu hrobky a Daniel je přesvědčený, že je v ní uložen právě tento slavný vojevůdce, ovšem vidina zlata a drahých kamenů, jimiž byl hrob vybaven, láká i jiné lovce pokladů, a z Daniela a jeho pomocnice Gaille se stává lovná zvěř, protože chamtivost hledačů dávno ztraceného bohatství nezná mezí. Přeložila Eva Poskočilová.... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Alexander Cipher , 2007


více info...

Přidat komentář

a.k
26.01.2021 2 z 5

Archeolog Daniel Knox přijímá výzvu najít hrobku legendárního vojevůdce Alexandra Velikého. Velký poklad je ale v hledáčku i dalších skupin, které se neštítí použít jakýchkoliv praktik.
Vcelku zajímavý námět zabila řada nepodstatných postav a překombinované dějové linky. Tempo příběhu dodávají béčkové akční honičky, střílečky a padouchové, kteří mají často navrch. Na druhou stranu se mi líbil nápad potápěčské specializace archeologa a tudíž hledání pokladu v zatopené části nekropole.
Kniha je dobrodružnou akční oddechovkou, kterou však hodnotím průměrem.

ella0344
27.11.2019 4 z 5

Napínavá a moc dobře čtivá


lampernaqui
09.10.2017 2 z 5

Moje první... a asi i poslední setkání s archeologem Knoxem. Hodně průměrný dobrodružný román, který mě nikdy nedokázal pořádně vtáhnout do děje. Postavy mi byly nesympatické a bylo mi tak nějak jedno, co se s nimi v budoucnu stane. Je pravda, že jsem nejdřív nechápal, proč autor do děje pořád stahuje vedlejší postavy, které už si svoje odehrály, ale nakonec to tak nějak všechno spojil dohromady. Strašně špatně se mi v románu orientovalo, ale to bylo hlavně mojí chybou, protože se mi neustále pletla arabská jména. Plusem budiž finále, které pro hlavní hrdiny nebylo takové, jaké si představovali.

Atanone
07.05.2017 4 z 5

První polovinu jsem s knihou doslova bojovala a dvakrát jsem ji odložila a udělala si pauzu. Připadalo mi to nějaké rozcamrané. No ale koho by nezajímalo,jak to vlastně ve skutečnosti bylo s tou Alexandrovou hrobkou,že? A taky mě zajímalo,proč autor vytvoří postavu,jako je Elena a co s ní pak hodlá udělat. A to jen dvě otázky z mnoha.
Druhá půlka knihy mě pak doslova vtáhla a dojela jsem ji na tři zátahy. Osud Eleny mě nejen překvapil,ale i dojal,zatímco Gaille mi po všech sympatiích (počítaje v to i obdiv k jejím znalostem) připadala poněkud tuctová.
Veškeré manipulace jsem autorovi zbaštila i s navijákem a nakonec spokojenost.

Jen mě tak napadlo že ta myšlenka o rozpoutání nacionalistické války s použitím historického artefaktu není až tak fantasmagorická. Bohužel.

Janapek
23.01.2015 2 z 5

Průměrné čtení...

Janapek
23.01.2015 2 z 5

Průměrné čtení...

gongon44
07.01.2014 5 z 5

Finále bylo velkolepé, nečekané a pro hlavní hrdiny pěkně umaštěné. Dobrá oddychovka.

cori
10.08.2012 3 z 5

Nenáročné oddychové čtivo, které vyplní dovolenkové nicnedělání. Pátrání po hrobce Alexandra Makedonského, které je prošpikováno akčními scénami (útěky a schovávačky, střílečky, automobilové honičky, souboje muže proti muži, konspirační teorie a dávná rodinná tajemství). Zajímavé jsou pasáže, které se věnují osobě Alexandra Makedonského a jeho skutkům a osudům jeho ostatků.

Autorovy další knížky

Will Adams
americká, 1963
2009  70%Zlatý sarkofág
2011  68%Achnatonův poklad

Kniha Zlatý sarkofág je v

Právě čtených1x
Přečtených68x
Doporučených3x
Knihotéce91x
Chystám se číst18x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x