Dana Medřická

Dana Medřická https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42277/bmid_dana-medricka-0If-42277.jpg 4 21 5

Jindřich Černý, divadelní kritik, ve své knize vypracoval ucelený umělecký a osobní portrét Dany Medřické, jedné z největších ženských hereček moderního českého divadla. Podrobně sleduje uměleckou a životní dráhu pražské rodačky, která z pražské konzervatoře záhy odchází do divadla v Brně, Plzni a nakonec v Praze. Tato kniha, která se obrací ke všem, kdo Danu Medřickou a divadlo stále milují, je doplněna bohatou fotografickou přílohou a přehledem rolí této umělkyně.... celý text

Přidat komentář

Leona333
15.04.2020 5 z 5

Opravdová Dáma s velkým D! Nejenom díky jejímu jménu... Její uhrančivý vzhled a herecký um, se prostě nedal přehlédnout. Můj tatínek, byl vždy jejím velkým obdivovatelem a ne jen on. ; )
Velká škoda, že v dnešní době je tak málo opravdu výrazných, hereckých talentů, jako byla paní Medřická.
Tato knížka, respektive její 5.vydání, je velice dobře napsané a čtivé.

Pavelpi
16.03.2019 5 z 5

Když někde hraje Dana Medřická,je to úžasný koncert ducha.V knize se dozvíme ledacos o jejím životě a osudech a hlavně poznáme,jaká to byla ohromná žena s citlivou duší


nikikostadinova
12.05.2016 5 z 5

Moc se mi líbilo. Úžasná herečka...naprosto skvělá..měla tady být mnohem déle.

minirock
15.12.2011 4 z 5

Mám rád knížky o lidech kteří ve svém oboru něco dokázali, něco znamenali. A to je přesně paní Medřická. Skvělá herečka, skromný a dobrý člověk. Velká škoda že odešla tak brzy.

WEIL
14.08.2011 2 z 5

V 13. komnatě vypravoval její syn, rovněž herec a podnikatel, že mu vydání této knihy zachránilo život.

Jen první vydání se prodalo 25 tisíc, a byl proto moc dojatý, protože nečekal, že by si tolik lidí koupilo knihu o jeho mamince.

Zadlužil se, syn Dany M., Václav V. - jako podnikatel, a to proto, že stát změnil pravidla, takže přišli o zakázky, ačkoli měli nakoupeno hodně sportovních zbraní, které se v ten moment staly neprodejné.

A tu finanční díru mu zalepila právě tato kniha.
Je to - myslím - dojemné.