Damídci aneb Ochránci pohádkového světa

Damídci aneb Ochránci pohádkového světa https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/364789/mid_damidci-aneb-ochranci-pohadkoveho-s-WXQ-364789.jpg 4 13 9

Prožijte úžasná dobrodružství s damídky, kouzelnými skřítky, kteří chrání pohádkový svět. Damídci jsou zelenohnědí skřítci, kteří ochraňují pohádkový svět. Dohlížejí na to, aby všechny pohádky probíhaly tak, jak mají. Je tu totiž zlá čarodějnice Čarimari, která nemá ráda pohádky, a proto je chce všechny zničit. Naštěstí damídci mají velmi speciální jednotku, která vždy a hlavně včas zakročí na ohroženém místě.... celý text

Přidat komentář

a.a.candys.life
03.10.2018 5 z 5

Damídci jsou skřítkové, kteří dohlížejí na pohádkový svět, aby se nic nepopletlo a bylo vše jak má. Na jednu pohádku už děti bohužel zapomněli a tím se pohádka nadobro vytratí z paměti a spolu s ní i všechny bytosti onu pohádku obývající.
Damídci jsou jak zelení, hnědí, tak i například růžoví. Každý oplývá jinými schopnostmi a kouzly.

Moc se mi líbilo, že každá kapitola je o jiném Damídkovi, kde jej autor na začátku příběhu vždy představí a i detailně popíše, k dispozici je samozřejmě i obrázek. Například Plamínek se specializuje na draky a ohnivá stvoření, jeho barva je oranžová, je odolný vůči ohni a má i tajné informace. Jde vidět, že si s knížkou autor pohrál, a proto je kniha taková jaká je, úžasná. Nemusí jí číst jen děti, sami vidíte jak já jsem z té knihy nadšená.

Každá kapitola je samostatný příběh, ale přitom se pokaždé prolíná s čarodějkou Čarimari. Děti tam najdou i různá poučení, třeba že i úklid může být zábava!

Písmenka jsou veliká a velikost knihy vyhovující pro prvňáčky, aby si mohli pohodlně číst u stolu a užívat si krásné ilustrace. Kniha není vůbec těžká, takže ideální čtení v posteli na dobrou noc.
Každá pohádka má něco do sebe a připadají mi originální, nemůžu si vzpomenout, že by mi, že by mi kterákoliv kapitola připomínala nějaký klasický kousek. Mně osobně se nejvíc líbila o Drobečkovi a zamilovaném obru.

Knihu ilustrovala Hana Kroupová a odvedla úžasnou práci. Děkuji autorovi za zaslání knihy a krásné věnování.

Barnikton
11.09.2018 5 z 5

Knížka , která splňuje pro me osobně idéalni časové kritéria , kapitoly jsou dlouhé tak akorát , aby deti byly schopné věnovat čtení pozornost . Příběh pohádkové světa , se líbil jak menšímu tak většímu dítěti , který i díky délce byl ochotný číst na dobrou noc . Knizka ma své hrdiny a jak uz to ve světě pohádek bývá šťastné konce . Doporučuji pro male velké čtenáře .


parley3
28.06.2018 1 z 5

Kniha vydána jako autorova prvotina, bohužel obsahuje stylistické chyby. Vadí mi smajlíci, přepínání mezi přítomným a minulým časem, pointy příběhů.

Alpasstyle
12.03.2018 5 z 5

Pěkně ilustrovaná originální dětská knížka... Doporučuji do domácnosti s malými dětmi :-)

kristynao
24.01.2018 4 z 5

Přestože se objevilo pár věcí, které mě osobně při čtení trochu rušily, celkově se kniha o ochráncích pohádkového světa Damídcích zkrátka a jednoduše povedla. Tento titul si rozhodně zaslouží být v dětských knihovničkách a já ji proto všem rodičům vřele doporučuji

KnihomolkaYulča
19.01.2018 5 z 5

Doporučuji koupit nejen pro děti ale i pro dospělé, už dlouho jsem se tak moc nenasmala jak u této knížky, kdybych ji četla dítěti, tak by ze mě trošku nechápalo co se děje.:-D:-D:-D Ne ale teď vážně...... Knižka je od samého začátku skvělá, dobře se čte a hned vás vtáhne do příběhu, kdy budete neustále chtít číst dál, abyste se dozvěděli jak to dopadne. Pro děti to je hlavně v mnohém jako vysvětlivky k určitým věcem co se jak má dělat, co to znamená a tak, když jsou rodiče občas v koncích a nevědí jak to mají vysvětlit. Určená je jak pro holky tak pro kluky. Je tam i to, jak donutit dítě uklízet, ale bez křiku, bití a slz v zábavné formě. Za mě tato kniha musí mít 5 hvězdiček a doufam Pane Davide Řezanino, že to není vaše první a poslední kniha a že jich bude víc. Protože to je naprosta bomba. Jinak Damídci jsou boží. A doporučuji opravdu pořídit, protože k předčítání se hodi náramně a má i velká písmenka, takže při učení se číst jen k lepšímu.

Iwinka
18.01.2018 5 z 5

Po dočtení knížky byl syn smutný, že už je konec. Ptal se, kdy bude další knížka s pokračováním....

PetraaBela
18.01.2018 5 z 5

Knížka je skvělá. Líbí se mi jak je autor v kontaktu se čtenáři,není to jen příběh,že čtete děj,ale čtenáře bere do toho děje s sebou.A to je bomba

PetraaBela
17.01.2018 5 z 5

knížka "Damídci aneb ochránci pohádkového světa" je úžasná,koupila jsem ji pro svojí dceru.Potřebuje ještě trochu povyrůst,aby knížce rozuměla a tak jsem se do čtení pustila nejprve sama

Autorovy knížky

2017  88%Damídci aneb Ochránci pohádkového světa

Kniha Damídci aneb Ochránci pohádkového světa je v

Přečtených13x
Doporučených1x
Knihotéce3x