Dáma s prošlou zárukou

Dáma s prošlou zárukou https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/511513/bmid_dama-s-proslou-zarukou-63f4ae3ca7064.jpg 3 56 56

Další kniha oblíbené autorky, v níž s osobitým humorem a nadhledem líčí své názory, zážitky s rodinou a na milované chalupě. Optimismus a dobrou náladu neztrácí ani při jednání s úřady po smrti své maminky, i když k tomu musí vynaložit hodně sil. S vervou se pustí do přestavby bytu a energie ji neopouští ani při cestování po milované Šumavě a jiných místech Česka. Život vnímá vždy radostně a snaží se především vidět krásy, které stále nabízí. A dobrou náladou dokáže přinášet radost také svým čtenářům.... celý text

Přidat komentář

JFK117
15.03.2022 2 z 5

Jak psát knihy : napíšu kam jsem jela, co jsem tam viděla, jedla a vypila. Koho to zajímá, ať si počte. Koho ne, ať nechá být. Tak já po prvním pokusu (zajímalo mě, proč se kniha v knihovně půjčuje) přenechám ostatním... Doporučím starším čtenářskám, které dřív cestovaly a teď rády vzpomínají.

Hakl54
13.05.2019 2 z 5

S další přečtenou knihou zjišťuji, že se paní Mlynářová opakuje, nic nového její knihy už nepřináší. Výlety jsou pěknou inspirací, ale popis zajímavých míst začíná být povrchní. Často jsem se přistihla, že čtu a nevnímám děj. Už si další knihu raději nepůjčím.


hapac
20.09.2018 3 z 5

Autorku mám ráda a obdivuji její povahu, neustálý optimismus a neskutečnou energii. Ráda cestuji a tak mi její putování bylo příjemné, obzvláště pak Šumava, kterou mám moc ráda. Při čtení zároveň koukám na mapu a cestujeme spolu.....Takže za mne ano za 3,5.

Ala787
07.12.2017 2 z 5

Autorka mi byla doporučena v životní krizi, že se u její knihy zasměju, odpočinu si, zapomenu. Sehnala jsem v knihovně pouzu tuto. Po třech marných pokusech a asi třiceti stránkách jsem snahu vzdala. Kniha mě nezaujala a ani se mi dobře nečetla. Obyčejný život mám sama.

Nehorazna
26.11.2017 odpad!

Nejnudnější a nejnezajímavější kniha, co jsem měla ruce. Ikdyž se mi nějaká kniha nelíbí, snažím se jí dočíst, protože autor má nějaký záměr.... ale tohle nešlo, je to nepovedená středoškolská slohovka o bezemočních výletech :)
Možná.....vhodnej dárek pro neoblíbené tchýně k Vánocům :D

pavlinda
11.11.2017 2 z 5

Tuto vtipnou,nenáročnou knížku bych zařadila do turistické literatury:-).

Analady
24.10.2017 2 z 5

Po delší době jsem si troufla sáhnout po další knížce od paní Mlynářové. Chtěla jsem si přečíst něco nenáročného a doufala jsem, že se snad i trochu pobavím. Ústředím motivem této knihy bylo popíjení vína nebo piva a popis navštívených míst. Takže mé očekávání se ani v nejmenší míře nenaplnilo.

MOu598
29.03.2017 2 z 5

Třetí knížka od autorky, kterou jsem přečetla. Čtu knihy této autorky pro relax. Zatím nevím, zda šáhnu po další. Už mne přestává bavit v každé knížce několikrát se opakující popis: ráno jsem vstala, dala si sprchu, namalovala se,...ble, ble...

orinka3
16.03.2017 2 z 5

Energie a vitalita paní Mlynářové bezesporu nechybí. Knížečka je tak akorát pro pacientky v nemocnici, dá se kdekoliv otevřít a číst. Jde v podstatě o cestovní deník proložený zážitky z praktického života. No, po polovině mě stereotyp knihy unavil a zbytek jsem dolistovala. Přesto chválím krásné popisy přírody, to umí dokonale.

alnahu
01.03.2017 4 z 5

Mě se kniha líbila ,ráda si čtu o autorčiných cestách s její Karkulkou po krásách české země. Kniha je psána vtipně a zábavně.

jasmína
10.02.2017 5 z 5

Kniha se mi četla moc dobře, vtipně napsaná, a zda je autorka i po takových porcech jídla štíhlá, tak má tedy můj obdiv :)

Dixinka
04.01.2017 2 z 5

Jako cestopis by to nemuselo být tak hrozné, ale.......bylo to příšerné. Určitě se dalším knihám od této spisovatelky vyhnu obloukem. Jediné čím mě autorka motivovala, bylo, že jsem si nalila tu skleničku vína, kterou popisuje v každé kapitole. Ona to prokládá pivem,to já už ne!

mariva
30.11.2016 2 z 5

I když jsem říkala, že další nové knihy od mé dříve oblíbené autorky už číst nebudu, opět jsem se dala zlákat. Bohužel lákavý název ale už moc zábavy nepřinesl. Autorka ve všech knihách popisuje svůj život, ale je logické, že s přibývajícím věkem už těch zajímavých situací ubývá a knihy jsou proto jen popisem jejích výletů a rodinných setkání. Sice to umí podat s humorem a oceňuji její vitalitu i její způsob vyjadřování, ale detaily, jestli si k obědu dala pivo, nebo zda na cestě odbočila doprava či doleva, to už moc zábavné není. Tentokrát jsem trochu s potěšením přijala, že mnohá popisovaná místa znám, ale občas si říkám, zda ji navštěvované restaurace a hotely neplatí za jejich popis v knize a tím i reklamu. Jinak je ale kniha ideální na cesty MHD, malý rozměr vejde do kabelky a čtenář neztrácí souvislosti v ději, když pokaždé přečte jen pár stránek.

maryzka
27.11.2016 1 z 5

kniha nic moc za to bych to dala povinně dětem na základní školu jako zeměpis České republiky